Насловна Активизам и едукација Прикључите се највећој климатској акцији! – Climathon Београд

Прикључите се највећој климатској акцији! – Climathon Београд

875
0
Време читања: 2 минута

Climathon је глобална иницијатива која се бави проблемом и његовим решењем у ограниченом року и условима. Учесници тј. тимови представљају одговоре на климатске изазове, и уз помоћ ментора и предавача их преводе у изводљиво решење.

Град Београд ће 27. и 28. новембра бити део Climathon-а, највеће климатске акције која се одржава у преко 55 земаља и обухвата све континенте. Догађаји се планирају и одвијају независно у 155 градова учесника широм света где свако решава свој „проблем“. У сарадњи са градским Секретаријатом за заштиту животне средине, Привредном комором Србије, Студентском унијом Србије и другим партнерима, Град Београд ће догађај ћеодржати онлајн, као и прошле године. 

Ентузијазам је заправо кључ овог догађаја јер се људи деле у тимове и заједно решавају изазове. Овогодишњи изазов Београда је ”Трансформација јавних простора – из сивог у зелено. Подршка заједнице”. Такође, постоји могућност стицања нових знања и информација јер ће бити укључени наши и страни предавачи (из Холандије, Италије, Србије, Бангладеша и Нигерије) који су стручни на пољу заштите животне средине, пејзажне архитектуре и сл. Рад тимова ће бити подржан домаћим ИТ системом под називом EcoColabo, за развој самих идеја учесника, анализу изводљивости решења које учесници изложе и рад са менторима и Градом у току и након завршетка догађаја.

Climathon ће помоћи еколошким активистима да њихове идеје заживе, како кроз технолошку, тако и кроз финансијску помоћ. Оно што је најбитније, победничко решење биће примењено у главном граду Републике Србије. 

Ова глобална иницијатива може подићи свест народу, ојачати локалне екосистеме и пружити неисрцпну инспирацију за даље решавање климатских промена. Циљеви су смањење емисија гасова који изазивају ефекат стаклене баште кроз мотивацију и освешћивање друштва да тежи чистијој животној средини, као и повезивање градова и њихових становника. 

Што нас је више укључено у било коју еколошку акцију, да ли кроз деловање, писање, причање, на који год начин, правимо један корак ка чистијем ваздуху, чистој води за пиће, здравијој храни, а самим тим и себи чинимо огромну услугу јер мислимо на своје здравље и будућност млађих генерација.

Уколико не желите да директно учествујете и у тиму решавате проблеме, можете се пријавити као неми посматрач и уживати у спектаклу идеја наше омладине. 🙂 

Пренос догађаја уживо биће омогућен на Climathon Belgrade Фејсбук страници. 

  • Више информација можете пронаћи на:
  • Facebook догађај:  
  • Питања, волонтирање, укључивање у организацију: coordinator@cha-os.org

Пријава je обавезнa јер су места ограничена

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име