Насловна Активизам и едукација 22. септембар – Дан без аутомобила

22. септембар – Дан без аутомобила

992
0
Време читања: 2 минута

Европска седмица мобилности траје од 16. до 22. септембра, а последњи дан те недеље се обележава као „Car free day“ (Дан без аутомобила). Иако је седмица „европска“, сам Дан без аутомобила се обележава у градовима и државама широм света.

Слични догађаји се обележавају већ скоро пола века спорадично, још од нафтне кризе `70их година прошлог века. 

Циљ је да возачи одустану од вожње моторних возила током тог дана, као и да се подигне свест о штетностима вожње таквих возила. Овим се људи охрабрују да што чешће користе бицикле, тротинете, велосипеде или да иду пешке, нарочито када треба да прелазе мање раздаљине.

Дан без аутомобила у Србији

Како Танјуг јавља, овогодишњи слоган Европске недеље мобилности је „Здравље уз одрживу мобилност“. У Србији ће се ова недеља обележити у 26 насеља – приређивањем „пешачких дана“, радионицама, представама, изложбама и сл.

Како организација ЕУ у Србији пише, у Београду се организује манифестација „Пешачка недеља“  и дан без аутомобила, а у Нишу „бициклистичке туре кроз културно наслеђе“.

Зашто је битно да мање возимо кола?

Последице моторног саобраћаја укључују стварање огромних количина загађујућих материја, саобраћајне несреће са људим и животињама, уништавање флоре и фауне лошим ваздухом, респираторни проблеми код људи. Ту су и психо-социјални проблеми: стрес због вожње, економско оптерећење, урбанистичка оптерећења…

Прошле године је у целом свету, због пандемије и смањеног кретања моторним возилима дошло до смањења броја саобраћајних несрећа. Наш Завод за статистику објавио је да је број настрадалих лица у саобраћају у 2020. години мањи за 15,1% у односу на 2019. годину.

Према Агенцији за заштиту животне средине САД, просечан путнички аутомобил избаци 4,6 тона CO2 годишње, ако је потрошња око 11 литара на 100 км и ако пређе 50 км дневно. У Србији постоји око 2,15 милиона путничких аутомобила – што је око 10 милиона тона CO2 годишње само у Србији.

Али, поред CO2 кола производе и метан и азот-субоксид, који имају већи утицај на глобално загревање, тачније већи Потенцијал глобалног загревања (GWP).

Када упоредимо предности и мане вожње аутомобила и коришћења алтернатива, рачуница је јасна. Остаје нам да применимо ова сазнања и да се потрудимо да нам дани без аутомобила постану године без аутомобила.

Извори:

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име