Насловна Активизам и едукација Ecosia – еколошки претраживач

Ecosia – еколошки претраживач

1688
0
Време читања: < 1 минут

Веровали или не, постоји начин да садите дрвеће чак у Африци, а да се ни не померите!

Еcosia је претраживач који је направљен још 2009. године и ради више-мање као гугл претраживач. Једина разлика је што вам ecosia поред резултата ваше претраге показује и рекламе и на тај начин зарађује новац. Преко 80% зараде, одлази на пројекат сађења дрвећа.

Зашто се сади дрвеће у Афричкој пустињи?

Садња стабала пре свега доноси кисеоник и помаже хлађењу планете земље, јер дрвеће апсорбује угљен-диоксид. Дрвеће штити земљиште од ерозије, спречава поплаве и чини земљиште плодним. Становницима Африке даје могућност зараде, а они од тог новца шаљу своју децу у школу.

Да ли само у Африци?

Не. Еcosia је одавно почела да се шири, по потребама људи и планете Земље. Тренутно делују на подручју Танзаније, Индонезије, Перуа, Мадагаскара и Буркине Фасо. Наравно, на сваком од тих подручја сади се врста која је погодна за само подручје.

Током девет година постојања, ecosia је сакупила чак 4.6 милиона евра и засадила скоро 12 милиона стабала. Свака претрага њима доноси пола цента, што значи да је потребно око 56 претрага да би се засадило једно дрво!

Сваког тренутка можете видети колико је стабала посађено до сад и учествовати у сађењу дрвећа на: https://www.ecosia.org

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име