Насловна Енергија Обновљиви извори Еколошки Бетмобил?

Еколошки Бетмобил?

1695
0
Време читања: 2 минута

Након што се први пут појавио у 2014. години на изложби мотора у Женеви, аутомобил који се покреће искључиво на слану воду је добио сертификат за Европске путеве. Овај аутомобил има четворо врата и дугачак је 2,2 м. Изнутра је опремљен интерактивном таблом коју можете активирати својим андроид телефоном.

Унутрашњост аутомобила.
Извор: ArchiPanic

Уз помоћ два резервоара од 200 литара може да пређе и до 600 км без потребне поновног точења горива (морске воде).

Иако можда нисмо навикли да еколошки аутомобили буду „кул”, овај аутомобил може да развије импресивних 330 км/ч користећи само слану воду! Модеран дизајн, развијање велике брзине и то без буке и испуштања негативних издувних гасова, овај аутомобил превазилази реч „кул”. 🙂

Извор: NanoFlowCell

Не постоји званична цена, али процењен је на око 1.7 милиона долара.

NanoFlowCell AG  je компанија која је званично иза изума овог мотора. Професор Јенс-Питер Елерман каже да је потенцијал NanoFlowCell AG мотора далеко већи од производње само аутомобила и да верује да ће се у будућности користити и за авиотехнологије, железнице и пловна возила.

Често су људи скептични да уколико се посветимо само еколошким решењима нећемо моћи да имамо модерне спортске аутомобиле, већ да ће сва возила личити на фолксвагенову „бубу” и „смарт” аутомобиле, али ова модерна машина доказује баш супротно.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име