Насловна Животни стил Направи сам – Еко-отпушивач сливника

Направи сам – Еко-отпушивач сливника

1909
0
Време читања: < 1 минут

Свако домаћинство у просеку поседује бар 10 литара токсичних течности у виду средстава за чишћење куће. Ово је моја слободна процена, вероватно су у питању и веће количине. Посебне течности за тоалет, за каменац, за стакло, детерџенти, сапуни, освеживачи ваздуха итд. Ни сами не знамо шта све имамо у становима, а тек немамо појма колико је та хемија штетна за нашу околину.

Нема разлога да то радимо природи. Постоје јефтинији, здравији а једнако ефикасни начини за чишћење. У овом тексту можете пронаћи рецепт за природно средство које чисти и отпушава сливник. Мени ради, надам се да ће и вама. 🙂

Средство за чишћење сливника

1/2 шољице     +      3 l воде      +       Шољица    +     1/2 лимуна
соде-бикарбоне                                        сирћета

Сипајте пола шољице соде-бикарбоне у сливник. Затим, помешајте једну шољицу алкохолног сирћета са соком половине лимуна. Сипајте мешавину у сливник након соде-бикарбоне. Након 5 минута сипајте 3 литре вруће воде низ сливник. Вода ће спрати претходно сипане састојке, а ваш сливник биће потпуно чист.

У чему је фора?

Сода-бикарбона је базно једињење и стога продире кроз уље и остале материје које су се накупиле у сливнику. Сирће је киселина због које ће сода-бикарбона запенити, што додатно поспешује одстрањивање нечистоћа.

извор: https://brightnest.com

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име