Насловна Вести Србија Еко(П)оглед 02 у будућност

Еко(П)оглед 02 у будућност

668
0
Време читања: 3 минута

У среду, 7. септембра 2022. године, званично је отворена изложба „Букоград” у оквиру пројекта Еко(П)оглед. Сви радови са ликовног конкурса изложени су у Центру за културу „Влада Дивљан” у Београду. Догађај организује удружење Екогенеза у сарадњи са удружењем Дете – заштитник планете и Заводом за јавно здравље Панчево. Приказани радови дело су учесника ликовног конкурса чија је тема била посвећена буци и њеним последицама по животну средину. 

Отварању су присуствовали аутори радова, представници цивилног сектора, као и стручна јавност. Присутни су добили прилику и да разговарају са медијима и скрену пажњу на проблем буке која данас све више ремети нашу свакодневницу.

Неколико победника ликовног конкурса за Brainz TV изјавило је како посматрају проблем буке, колико је то заправо еко проблем и како утиче на све нас, али и на животну средину. Овим путем још једном честитамо свим победницима ликовног конкурса под називом Букоград и захваљујемо се свим колегама из других организација и удружења који су додатно улепшали изложбу својим доласком.

Мултимедијална сала Центра, као и фоаје испред сцене „Стаменковић” (Потковица), дом су током наредних дана за преко 200 радова које можете погледати сваког дана (до 11. септембра) у периоду од 10 до 19 часова. Изложени радови настали су радом великог броја учесника из различитих узрасних група, те тако у просторијама Центра можете пронаћи радове предшколаца, основаца (млађих и старијих), али и одраслих.

Поред тога, пројекат Еко(П)оглед обухвата и четири едукативне радионице за децу узраста од 5 до 15 година, кроз које деца уче да препознају како све бука утиче на животну средину као и које све мере заштите од буке све постоје. Радионице су интерактивне и омогућавају деци да питају и дискутују, па чак и да сами учествују у изради експеримената.

Борба за смањење буке је борба без престанка и захтева учешће свих нас, зато вас позивамо да нам се придружите и погледате шта то нове генерације имају да кажу о буци и њеним последицама. Пројекат Еко(П)оглед 02 финансиран је од стране Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Београда.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име