Насловна Занимљивости Паковање поклона, постоји ли бољи начин?

Паковање поклона, постоји ли бољи начин?

2042
6
Време читања: 3 минута

Кренули су празници, а у нашем народу и бројне славе. 

Заједничко свим прославама су наравно поклони.

Док сам ових дана паковала поклоне за целу породицу, то ме је навело на размишљање. Постоји ли бољи начин од тога да украсни папир искористимо за један поклон, згужвамо и бацимо на депонију?

Уз мало истраживања приметила сам да нисам једина која о томе размишља!

Многи људи су већ нашли боље решење. Па хајде да им се придружимо и да ове године уз наше најмилије обрадујемо и планету Земљу!

Ово су идеје које су мени запале за око, ако вам се ни једна не допадне слободно будите још креативнији и смислите нешто ново и узбудљиво!

  1. Марама, шал и друге тканине
Извор: ecocoult.com

Ово паковање је део поклона! Размислите да ли би та особа волела мараму, шал или неку украсну марамицу и тако упакујте поклон. Чак ако им се не допадне сигурно је неће бацити већ ће је поклонити неком другом или чак преузети вашу идеју оваквог паковања поклона.

  • Новине или други папир који више не користите
Извор: ecocoult.com

Новине, магазини, скрипте са положених испита, старе мапе које скупљају прашину па чак и дечији цртежи. Све ово може да се искористи да се упакује један поклон. Нешто што би се иначе бацило добило је нову корисну улогу. Сем тога можете бити врло креативни и обојити овај папир!

  • Папир од папирних кеса из радње

Сви имамо макар једну папирну кесу коју нећемо поново користити јер је мала, превише велика или нам просто не треба. Упакујте тако да лого буде са унутрашње стране па ћете имати чист, једнолични папир на који можете додати украс попут овога са слике.

  • Стаклене теглице
Извор: thefrugalgirls.com

У стаклене теглице можете упаковати слаткиш који ваша вољена особа највише воли. То могу бити бомбоне, чоколаде, кексићи, па чак и дезерт. Ако сте вешти у кухињи направите сами нешто чиме ћете напунити теглу и некога обрадовати веома оригиналним поклоном.

  • Украсни папир који се може рециклирати

Како да знате да ли папир који користите може да се рециклира? Овај податак обично пише на паковању, али ако нисте сачували омот, можете проверити сами. Потребно је да згужвате парче у вашем длану, ако остане згужвано као и обичан папир који узмете из свеске, онда се може рециклирати, ако се враћа у првобитно стање не може се рециклирати јер су у њему материје које нису подложне рециклажи.

  • Украсна кеса која ће се поново искористити

Увек можете искористити неку стару украсну кесу коју сте пажљиво чували. Уколико у вашој кући немате овакве кесе можете их купити, њен следећи власник ће је искористити бар једном да и сам некоме нешто поклони.

  • Уместо украсне траке користите конац и украсне гранчице

Конац или вуница могу да буду врло леп украс, а после се опет могу користити или рециклирати. Уместо машне можете изабрати гранчицу са оближње јелке, цвет или направите сами неки украсни детаљ који ће улепшати ваш поклон.

Ако сте већ упаковали своје поклоне, не брините, можете ову традицију почети следећи пут кад будете имали неки поклон да упакујете. На овај начин ћете допринети да се бар мало смањи количина смећа на нашим депонијама, а при том ћете бити врло оригинални. Будите први у вашој околини, додатни успех ћете имати кад неко од вас преузме ову идеју. Не можемо сви да се боримо за велике промене али можемо да почнемо са малим.

6 КОМЕНТАРИ

  1. Hvala za izuzetan tekst i sjajne ideje! Idu praznici, vreme darivanja je i zaslužili smo malo kreativnost i lepote. Hvala još jednom na pokazanoj pozitivnosti i podsećanju da ne treba puno da usrećimo druge a samim tim i sebe.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име