NaslovnaVestiSrbijaEko20: Vebinar na temu komunikacije u eko-sferi

Eko20: Vebinar na temu komunikacije u eko-sferi

303
0

Ono što svi primećujemo jeste da je objasniti važnost ekoloških tema, koja god nam ciljna grupa bila, veoma zahtevan posao i često svi grešimo.

Marčetić Anđela i Pavković Anđela, studentkinje završne godine Agroekonomije na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao proaktivne studentkinje i aktivistkinje, došle su na ideju da organizuju ekološku konferenciju i radionicu, u okviru koje bi potpomogle neformalnu edukaciju i umrežavanje studenata i mladih. Plan je bio da konferencija bude održana na Poljoprivrednom fakultetu, 17. marta 2020. godine, ali je, usled širenja COVID-19 do daljnjeg odložena.

Organizatorke konferecije su odlučile da ne čekaju nov datum konferencije skrštenih ruku i organizovale su seriju vebinara kako bi zainteresovani građani mogli da čuju razne savete i ideje stručnjaka iz različitih eko-oblasti.

U četvrtak, 7. maja, u 13 časova možete pratiti vebinar na temu „Komunikacija i delanje u eko-sferi: Greške koje prave biznisi, aktivisti, mediji i institucije”. Sagovornica će biti Anđela Đurašković, eko edukatorka (instagram: @andjastvara) i osnivač ekološkog centra „Korijen”.

Anđela je završila osnovne studije novinarstva na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici, a master studije Politikologije, smer Ekološka politika, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Poseduje godine iskustva u saradnji sa ekološkim medijima, neprofitnim sektorom, međunarodnim organizacijama i biznis sektorom (eko startap scena). Trenutno je u fokusu njenog rada korištenje digitalnog prostora kao platforme za deljenje znanja, uz pristup koji se temelji na uvažavanju konteksta u zaštiti životne sredine. Fokusirana je na inspirisanje ljudi da ne samo usvoje ekološka znanja, već ih i proprate adekvatnim odgovornim oblicima ponašanja. Više puta je učestvovala na međunarodnim ekološkim skupovima, gostovala u medijima i nagrađivana na relevantnim takmičenjima. Živi i radi u Podgorici.

Za vebinar se možete prijaviti putem mejla: contact.eko20@gmail.com ili na Instagram profilu: _eko20__

A možete pogledati i vebinare iz prethodnih nedelja – „Uloga medija u neformalnoj edukaciji” i „Mogućnost pronalaženja posla u eko-sferi”.

ODGOVORI

Molimo upišite komentar!
Molimo ovde upišite ime