Насловна Вести Србија Еко20: Вебинар на тему комуникације у еко-сфери

Еко20: Вебинар на тему комуникације у еко-сфери

1439
0
Време читања: 2 минута

Оно што сви примећујемо јесте да је објаснити важност еколошких тема, која год нам циљна група била, веома захтеван посао и често сви грешимо.

Марчетић Анђела и Павковић Анђела, студенткиње завршне године Агроекономије на Пољопривредном факултету Универзитета у Београду, као проактивне студенткиње и активисткиње, дошле су на идеју да организују еколошку конференцију и радионицу, у оквиру које би потпомогле неформалну едукацију и умрежавање студената и младих. План је био да конференција буде одржана на Пољопривредном факултету, 17. марта 2020. године, али је, услед ширења COVID-19 до даљњег одложена.

Организаторке конфереције су одлучиле да не чекају нов датум конференције скрштених руку и организовале су серију вебинара како би заинтересовани грађани могли да чују разне савете и идеје стручњака из различитих еко-области.

У четвртак, 7. маја, у 13 часова можете пратити вебинар на тему „Комуникација и делање у еко-сфери: Грешке које праве бизниси, активисти, медији и институције”. Саговорница ће бити Анђела Ђурашковић, еко едукаторка (инстаграм: @andjastvara) и оснивач еколошког центра „Коријен”.

Анђела је завршила основне студије новинарства на Факултету политичких наука Универзитета Црне Горе у Подгорици, а мастер студије Политикологије, смер Еколошка политика, на Факултету политичких наука Универзитета у Београду. Поседује године искуства у сарадњи са еколошким медијима, непрофитним сектором, међународним организацијама и бизнис сектором (еко стартап сцена). Тренутно је у фокусу њеног рада кориштење дигиталног простора као платформе за дељење знања, уз приступ који се темељи на уважавању контекста у заштити животне средине. Фокусирана је на инспирисање људи да не само усвоје еколошка знања, већ их и пропрате адекватним одговорним облицима понашања. Више пута је учествовала на међународним еколошким скуповима, гостовала у медијима и награђивана на релевантним такмичењима. Живи и ради у Подгорици.

За вебинар се можете пријавити путем мејла: contact.eko20@gmail.com или на Инстаграм профилу: _eko20__

А можете погледати и вебинаре из претходних недеља – „Улога медија у неформалној едукацији” и „Могућност проналажења посла у еко-сфери”.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име