Насловна Активизам и едукација ЕкоКон – Сва лица климатских промена

ЕкоКон – Сва лица климатских промена

2124
0
Време читања: 3 минута

Удружење Екогенеза, које већ знате по активностима кроз портал ЕкоБлог и подкаст ЕкоПод, у сарадњи са удружењем Дете – заштитник планете први пут ове године организује ЕкоКон, мултидисциплинарну конференцију која младима пружа могућност да са другима поделе свој рад, резултате и креативност. Конференција под именом ЕкоКон – Сва лица климатских промена која ће бити одржана почетком новембра, за циљ има да прикаже климатске промене из разних углова, како кроз научни рад тако и кроз уметност.

Климатске промене су тема која би требало да интересује свакога, без обзира на делатност којом се бави или интересовања која негује. У складу са тим, ЕкоКон вам пружа прилику да се укључите у процес подизања свести о утицају човека на убрзавање промена климе учешћем у неком од четири конкурса:

Академски конкурс, односно конкурс за стручне радове, намењен је свим студентима (уписаним на факултете и високе школе у Републици Србији), као и онима који су дипломирали након 1. септембра 2019. године. Желимо да сазнамо да ли и како климатске промене утичу на различите области усавршавања и истраживања, али и да ли делатности у тим областима утичу на саме климатске промене. Изненадите нас откривањем неке области која има битан утицај на климатске промене или трпи због ефеката истих.

Литерарни конкурс је намењен београдским средњошколцима, које овом приликом позивамо да нам кроз есеј представе како они виде климатске промене. Млади су у протеклих годину дана кроз климатски штрајк Петком за будућност показали да су климатске промене тема која се налази високо на лествици приоритета и да заиста можемо доста да научимо ако одлучимо да чујемо шта имају да нам поруче.

Ликовни и Фото-конкурс су отворени за све љубитеље сликарства и фотографије. Покажите нам како климатске промене изгледају када их насликате, или ако је фотоапарат ваше оруђе, прикажите нам како оне изгледају кроз ваш објектив.

Пријава за конкурсе биће отворена од 1. до 30. септембра.

Детаљно о пријавама и пропозицијама за појединачне конкурсе можете прочитати на сајту: ekokon.ekogeneza.org или нам пишите на info@ekogeneza.org

Пројекат ЕкоКон – Сва лица климатских промена спроводи удружење Екогенеза у сарадњи са удружењем Дете – заштитник планете уз финансијску подршку Министарства заштите животне средине.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име