NaslovnaAktivizam i edukacijaEkoPod – od ideje do nagrade

EkoPod – od ideje do nagrade

328
0

U petak, 25. septembra, u prostorijama Rezidencije švedske ambasade u Beogradu dodeljivane su nagrade najinovativnijim kompanijama, projektima i timovima u okviru ovogodišnje Nedelje inovacija.

Deo naše ekipe našao se upravo u tom društvu – EkoPod tandem dobio je nagradu za promociju održivosti.

Podkast udruženja Ekogeneza, koje stoji i iza ovog portala, kao i EkoKon konferencije, dobio je tako svoje prvo zvanično priznanje. Osvajanje nagrade za celu redakciju predstavlja veliki uspeh, a posebno za Dragoslavu i mene kao autore EkoPoda, pa ćete mi dozvoliti da u ovu vest upletem i poneki emotivni trenutak.

Ideja o EkoPodu nastala je sredinom februara, ali za nju tada nije bilo vremena – bilo je to ono čudno vreme u kojem smo još uvek svi bili zauzeti odavno ustaljenim obavezama. Nedugo zatim, usledile su nedelje potpunog kovid kolapsa, i vreme za rad na podkastu ukazalo se samo od sebe. Prva epizoda EkoPoda (nećete verovati, upravo o pandemiji) snimljena je telefonom nakon tri neuspela pokušaja povezivanja sa gostom, borbe sa vezom koja puca i kvalitetom zvuka daleko od dobrog.

Pet meseci kasnije, radimo na poslednjim epizodama druge sezone sa profesionalnom opremom za snimanje u prostorijama redakcije, sa gostima koji ne prestaju da nas oduševljavaju trudom koji ulažu u gostovanja, a rad na podkastu postao je za nas nova normala. Ispostavilo se da je inicijativa, uz dozu sreće, još uvek nešto što ljudi prepoznaju kao vredno.

Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez podrške EkoBlog redakcije kao nepresušnog izvora gostiju i lepih reči, kao ni svih onih koji su nam verovali dovoljno da sa nama provedu sate pričajući o prirodi, ekologiji i zaštite životne sredine. Zahvaljujemo se i prijateljima sa Podcast.rs koji su omogućili da naše epizode nađu put do slušalaca sa ovih prostora.

Kako ne bih ovo pretvorila u govor u kojem se, između ostalog, zahvaljujem na postojanju majke, kafe i interneta, red je da se ova runda zahvaljivanja privede kraju. Poslednja velika zahvalnica upućena je svim čitaocima i slušaocima koji svakodnevno doprinose kvalitetu rada Ekogeneze, od donacija koje su nam omogućile da zvučimo bolje do svih onih minuta pažnje uloženih u čitanje i komentarisanje tekstova i epizoda.

Nagrada koju smo dobili u petak jedna je od onih stvari koje nam pokazuju da ipak ima smisla uraditi nešto više od onoga što se od vas očekuje, čak i u zemlji Srbiji. Mi ćemo, naravno, nastaviti da ulažemo u kvalitet sadržaja koji spremamo za vas i, ko zna, možda se uskoro javimo sa još jednom ovakvom vešću.

Možda mi tada neće trebati preko 400 reči da se na njoj zahvalim.

Nedelju inovacija organizuje AFA, „kros-sektorska, kros-generacijska, kros-rodna zajednica koja ima za cilj ekonomsko osnaživanje žena i njihovu afirmaciju kroz implementaciju inovativnih tehnologija i digitalnu edukaciju, koje su pokretač razvoja privrede i društva”.

ODGOVORI

Molimo upišite komentar!
Molimo ovde upišite ime