Насловна Вести Отворен филмски конкурс за Green Fest 2021

Отворен филмски конкурс за Green Fest 2021

1096
0
Време читања: < 1 минут

Центар за унапређење животне средине је отворио конкурс за такмичарске филмове који ће бити приказани на 12. Међународном фестивалу зелене културе „Green Fest“ који ће бити одржан од 8. до 15. новембра 2021. у измењеном, 100% онлине, издању.

На конкурс, који је међународног карактера, могу се пријавити филмови који се баве темама природе и биодиверзитета, климатских промена, ваздуха и вода, отпада од хране, одрживе моде, циркуларне економије и иновација, одрживог развоја.

У разматрање ће бити узети филмови произведени након 1. јануара 2018. године, а ове године се филмови могу пријавити у четири категорије: кратки филм, филм средњег метра, дугометражни и анимирани филм. Поред награда у наведеним категоријама, биће додељене и две специјалне награде за најбољи образовни филм (Учимо за будућност) и најинспиративнији филм фестивала (Покренимо будућност).

Све информације о конкурсу се могу пронаћи на званичној страници фестивала – www.greenfest.rs.

Рок за пријаву на конкурс је 30. јул, док ће списак филмова који су ушли у селекцију за приказивање бити објављен до 15. августа 2021.

Међународни фестивал зелене културе „Green Fest“ је највећа “зелена” манифестација у региону југоисточне Европе која се одржава сваке године. Током претходних једанаест година, на конкурсе за такмичарске филмове је стигло готово 6.500 филмова са свих континената, одржано преко 145 образовних садржаја, представљено преко 160 излагача и уметника.

Дванаести Међународни фестивал зелене културе „Green Fest“ спроводи Центар за унапређење животне средине уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине града Београда, Фондације Хајнрих Бел, као и многобројних партнера и пријатеља.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име