Насловна Вести Greencajt фестивал објавио прва програмска имена, у Загреб долазе стручњаци из 12...

Greencajt фестивал објавио прва програмска имена, у Загреб долазе стручњаци из 12 земаља!

644
0
Време читања: 3 минута

Највећи регионални фестивал одрживости, трећу годину заредом, окупиће бројне домаће и међународне стручњаке. Посетиоци Greencajt фестивала имаће прилику да чују размишљања водећих европских ауторитета који ће кроз различите експертизе покушати да одговоре на питање како створити окружење за одрживу будућност.

На сцену излази водећи британски стручњак за животну средину и иновације Mark Shayler, суперзвезда који је својим радом деценијама утицао на промену пословних модела многих глобалних компанија. Њему ће се придружити награђивани италијански економиста и публициста Alessio Terzi, чију је најновију књигу Foreign Affairs прогласио једном од најбољих у 2022. години. Pedro Filipe Silva, португалски менаџер и стручњак за одрживи развој компаније Навигатор, европског лидера у производњи папира, долази на Греенцајт.

Mark Shayler већ годинама ради са многим глобалним компанијама на развоју брендова, њихових стратегија и пословних модела са циљем да буду одрживи. Он је један од најинспиративнијих стручњака за животну средину и иновације у Великој Британији, чији су резултати у пословним моделима циркуларне економије импресивни. Преко своје креативне агенције Ape, Shayler се фокусира на развој иновативних решења која су одржива и доприносе заштити животне средине. Овим приступом својим клијентима је уштедео више од 140 милиона фунти. Поред тога, увео је пословне моделе циркуларне економије који су довели до повећања продаје производа од 8000%. Његова посвећеност образовању је такође значајна и он је образовао више од 2.000 људи на тему одрживости. Листа клијената са којима је радио је импресивна и укључује Најк, Кока-Колу Самсунг, Амазон, Унилевер, Панасоник, Швепс, Марс и многе друге. „Није довољно причати, треба радити на еколошкој свести”, рекао је Mark Shayler као увод у тему о којој ће говорити на Greencajt фестивалу.

Кроз свој рад у Европској комисији, Европској централној банци и као предавач, Alessio Terzi се фокусира на утицај климатских промена на развој и економију и на начине на које се друштва могу прилагодити променама које следе. Његов политички рад и коментари су покривени и објављени у водећим медијским изворима као што су Financial Times, The Wall Street Journal, BBC World
News
, Bloomberg, The Washington Post. Alessio је такође аутор књиге „Раст за добро: преобликовање капитализма за спас човечанства од климатске катастрофе“. У њему он говори о томе како реструктурирати капитализам да би заштитио природу и спречио климатску катастрофу.

Pedro Filipe Silva је менаџер одрживости у Навигатору, европском лидеру у производњи папира из обновљивих извора, са експертизом у одрживом коришћењу природних ресурса и заштити животне средине. Има велико искуство у раду са компанијама и организацијама на промовисању одрживих пракси и смањењу њиховог утицаја на животну средину. Pedro има искуство рада у области еколошког инжењеринга и менаџмента и сарађивао је са многим компанијама у имплементацији стратегија одрживости. Такође је учествовао у истраживачким пројектима везаним за обновљиву енергију, управљање отпадом и одрживу пољопривреду.

Ово су само нека од имена која чине програм овогодишњег Greencajt-а на коме се очекује више од 80 говорника из 12 земаља света.

Највећи зелени фестивал у регији одржаће се 24. и 25. маја у просторијама старе Творнице електричних жаруља и Rougemarin Park-у у Загребу. Кликните на линк да бисте набавили карте, а све о Greencajt фестивалу пратите путем друштвених мрежа – фејсбука и инстаграма.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име