Насловна Активизам и едукација Климатске промене – приче са два краја света и где се ми...

Климатске промене – приче са два краја света и где се ми ту уклапамо?

1898
0
Време читања: 2 минута

Позивамо вас на предавање у организацији Eko fun kamp!

Климатске промене представљају глобални феномен, са чијим последицама се суочава, или ће се суочити, свака нација. Иако је овај проблем свеприсутан у светским медијима, у Србији се не обраћа довољно пажње на ублажавање притисака које наше становништво и индустрија врше на ресурсе наше земље, на тај начин потпомажући убрзавање климатских промена.

Главни циљ овог пројекта јесте подизање свести о климатским променама које се дешавају, не само у нашој земљи, већ свуда у свету. У ту сврху, Eco fun kamp је позвао два госта који ће нам представити ситуацију у својим земљама. Гости предавачи долазе из делова света (Гренланд и Малави) који су посебно погођени климатским променама на глобалном нивоу.

Циклус предавања о климатским променама представља један од три међународна пројекта који повезују еколошке организације Србије (Крагујевца), Немачке (Хановер), Малавија (Блантајер) и Гренланда. Поред Београда, предавања ће бити одржана у Крагујевцу и Нишу.

Предавања на ову тему морају бити чешћа са снажним порукама како би се свест додатно подигла код младих. С тим у вези, удружења „JANUN e.V.“ (Немачка), „ЦЕООР“ и „Еколошко удружење фанова кампова“ из Крагујевца, организују пројекте, презентације и радионице како би се становништво додатно едуковало на ову тему.

У Београду, предавање ће бити одржано у Библиотеци града Београда (Кнез Михаилова 56), 30. марта са почетком у 19 часова. Предавање и дискусија ће бити на енглеском језику.

За више информација пратите следећи ЛИНК.

О предавачима

Џосеф Кенсон Сакала има 29 година и долази из Малавија. Студирао је Науке о животној средини на Универзитету у Малавију. Неко време је радио за Министарство животне средине Малавија и био је члан званичне делегације која је учествовала на Светској конференцији о климатским променама у Паризу. На крају је одлучио да напусти министарство и концентрише се на еколошку организацију коју је основао са пријатељима са Универзитета. Циљ ове организације је да инспирише младе људе да ураде нешто за бољу животну средину и едукују сиромашне пољопривреднике како могу да се изборе са потешкоћама које су последица климатских промена.

Питер Фредерик Олсен има 24 године и долази са Гренланда. Из његовог родног града Илулисата могу се видети ледени брегови који плутају на отвореном океану. Припада Инуитима, ради као туристички водич, показујући туристима лепоту Арктика и капетан је малих бродова. У слободно време, воли да иде у лов како би наставио са традицијом Инуита и игра рукомет. Сведок је драматичних промена које глобално загревање узрокује у његовој околини.

Eko fun kamp је еколошко удружење и као такво се фокусира на образовне активности са децом и грађанима на тему заштите животне средине, заштите животиња, потом извођења радионица о природи и екологији, као и многих других активности које промовишу здрав начин живота и одрживи развој. Наши волонтери су студенти и млади људи са различитих универзитета који желе нешто променити у својој заједници, земљи и на глобалном нивоу.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име