NaslovnaAktivizam i edukacijaKlimatske promene – priče sa dva kraja sveta i gde se mi...

Klimatske promene – priče sa dva kraja sveta i gde se mi tu uklapamo?

174
0

Pozivamo vas na predavanje u organizaciji Eko fun kamp!

Klimatske promene predstavljaju globalni fenomen, sa čijim posledicama se suočava, ili će se suočiti, svaka nacija. Iako je ovaj problem sveprisutan u svetskim medijima, u Srbiji se ne obraća dovoljno pažnje na ublažavanje pritisaka koje naše stanovništvo i industrija vrše na resurse naše zemlje, na taj način potpomažući ubrzavanje klimatskih promena.

Glavni cilj ovog projekta jeste podizanje svesti o klimatskim promenama koje se dešavaju, ne samo u našoj zemlji, već svuda u svetu. U tu svrhu, Eco fun kamp je pozvao dva gosta koji će nam predstaviti situaciju u svojim zemljama. Gosti predavači dolaze iz delova sveta (Grenland i Malavi) koji su posebno pogođeni klimatskim promenama na globalnom nivou.

Ciklus predavanja o klimatskim promenama predstavlja jedan od tri međunarodna projekta koji povezuju ekološke organizacije Srbije (Kragujevca), Nemačke (Hanover), Malavija (Blantajer) i Grenlanda. Pored Beograda, predavanja će biti održana u Kragujevcu i Nišu.

Predavanja na ovu temu moraju biti češća sa snažnim porukama kako bi se svest dodatno podigla kod mladih. S tim u vezi, udruženja „JANUN e.V.“ (Nemačka), „CEOOR“ i „Ekološko udruženje fanova kampova“ iz Kragujevca, organizuju projekte, prezentacije i radionice kako bi se stanovništvo dodatno edukovalo na ovu temu.

U Beogradu, predavanje će biti održano u Biblioteci grada Beograda (Knez Mihailova 56), 30. marta sa početkom u 19 časova. Predavanje i diskusija će biti na engleskom jeziku.

Za više informacija pratite sledeći LINK.

O predavačima

Džosef Kenson Sakala ima 29 godina i dolazi iz Malavija. Studirao je Nauke o životnoj sredini na Univerzitetu u Malaviju. Neko vreme je radio za Ministarstvo životne sredine Malavija i bio je član zvanične delegacije koja je učestvovala na Svetskoj konferenciji o klimatskim promenama u Parizu. Na kraju je odlučio da napusti ministarstvo i koncentriše se na ekološku organizaciju koju je osnovao sa prijateljima sa Univerziteta. Cilj ove organizacije je da inspiriše mlade ljude da urade nešto za bolju životnu sredinu i edukuju siromašne poljoprivrednike kako mogu da se izbore sa poteškoćama koje su posledica klimatskih promena.

Piter Frederik Olsen ima 24 godine i dolazi sa Grenlanda. Iz njegovog rodnog grada Ilulisata mogu se videti ledeni bregovi koji plutaju na otvorenom okeanu. Pripada Inuitima, radi kao turistički vodič, pokazujući turistima lepotu Arktika i kapetan je malih brodova. U slobodno vreme, voli da ide u lov kako bi nastavio sa tradicijom Inuita i igra rukomet. Svedok je dramatičnih promena koje globalno zagrevanje uzrokuje u njegovoj okolini.

Eko fun kamp je ekološko udruženje i kao takvo se fokusira na obrazovne aktivnosti sa decom i građanima na temu zaštite životne sredine, zaštite životinja, potom izvođenja radionica o prirodi i ekologiji, kao i mnogih drugih aktivnosti koje promovišu zdrav način života i održivi razvoj. Naši volonteri su studenti i mladi ljudi sa različitih univerziteta koji žele nešto promeniti u svojoj zajednici, zemlji i na globalnom nivou.

ODGOVORI

Molimo upišite komentar!
Molimo ovde upišite ime