Насловна Активизам и едукација Конкурс за повељу „Зелена планета“

Конкурс за повељу „Зелена планета“

1426
0
Време читања: < 1 минут

Признање „Зелена планета“ је настало на темељима еколошког признања „Маслинова грана“ и још старије акције „Тражимо загађивача године и заштитнике животне средине“ које је додељивао Радио Београд 2 и Бранислав Маринков као уредник Еколошког магазина. Показала се потреба за установљавањем новог признања из области заштите животне средине, које би по значају превазишло поменута признања. Наиме и једно и друго признање се додељују за очување, заштиту и унапређење животне средине у претходној години. Новоустановљено признање „Зелена планета“ валоризује рад за више година у назад, дакле, додељује се појединцу, друштву или организацији који су у протеклих неколико (више) година показали значајне резултате у заштити и афирмацији „здраве“ животне средине.

Признање „Зелена планета“ додељује „Друштво стручњака еколошких наука Србије“ једном годишње. Друштво именује сваке године жири који се састоји од пет чланова, два стална и три променљива. Жири током годину дана прати рад појединаца, друштава, организација и у јануару месецу упућује јавни позив за предлагање лауреата за текућу годину. Друштво стручњака еколошких наука Србије именује променљиве чланове жирија. Стални чланови жирија су председник Друштва и директор Пројекта. Сви чланови жирија су равноправни и имају по један глас. Одлука се доноси већином гласова. Жири гласа тајно у запечаћеном коверту. Коверте се отварају јавно, недељу дана пре доделе признања, на конференцији за новинаре. Јавно се збрајају гласови и саопштава добитник признања.

Друштво стручњака еколошких наука Србије расписало је конкурс за доделу Велике повеље „Зелена планета“ у 2017. години.

Право учешћа на конкурсу имају правна и физичка лица са територије Србије. Конкурс је отворен до 31. марта 2017. године.

Предлоге за кандидате слати на адресу:

Друштво стручњака еколошких наука Србије
Хала Пинки, канцеларија 305
Градски парк 2
11080 Земун

или на: zelenaplaneta1@gmail.com

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име