Насловна Животни стил Магија у Краља Петра – домаћи парфеми

Магија у Краља Петра – домаћи парфеми

3595
1
Време читања: 2 минута

Купујмо домаће” није кампања која служи да подстакне патриотизам и љубав међу нама. Са гледишта заштите животне средине, куповина домаћих производа је добар начин да се смањи емисија CО2 и да се на неки начин умањи еколошки отисак. Разлог је прост – што је ближе производ направљен, то је мања количина потрошње горива потребних да би се производ нама доставио.

Тако да, ако нам није стало до производа насталих због самих предузетника или занатлија, можемо да купујемо домаће јер нам је просто стало до животне средине.

Међутим, чини се да је мало теже наћи квалитетне козметичке производе: шампоне, маске за косу, парфеме и тоалетне воде.

Или да ли је?

У самом срцу Београда, у улици Краља Петра I 75, налази се парфимерија Сава”, последња од некада многих парфимерија Београда. Чика Неша, чија је породица у овом послу већ три генерације, је просто геније свог заната.

У Парфимерији Сава, чика Неша сам производи парфеме, тоалетне воде, маске за косу и друге козметичке производе

Како се то тиче нас Еколога? Па, чика Неша продаје своју амбалажу у продавници, а парфеме и тоалетне воде можете просто допунити када вам понестану, и тиме смањити и отпад који настаје од козметичке индустрије. Наравно, тиме је и цена мања. Такође, сви производи су направљени ту, у срцу Београда, тако да су једини транспорт ваше ноге.

Амбалажу можете донети када истрошите тоалетну воду или парфем, и онда само плаћате цену парфема! Веома приступачно, а еколошки најприхватљивије решење. 🙂

Посета чика Нешиној продавници није просто разгледање парфема и најобичнија куповина. Овај догађај не можете сврстати у оно што сад називају “Шопинг”. Одлазак у ову парфимерију је путовање кроз време, где је посетилац не само муштерија, него и уважени гост.

Ако не знате шта желите, не брините! Имаћете стручну и занимљиву помоћ за одабир нечега толико личног. 🙂

Ако бих морала да поредим искуство с нечим виђеним на филму, рекла бих да бирање парфема у овој продавници наликује сцени из Хари Потера, када Хари бира свој штапић. То је просто јединствено, мистично и магично.

Приликом прве посете, очекивала сам да чујем „Занимљиво. То је иста тоалетна вода коју је Лорд Волдемор користио.”

Не верујете ми? Слободни сте да искусите ово путовање кроз време сами. 🙂

1 КОМЕНТАР

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име