NaslovnaŽivotni stilMagija u Kralja Petra – domaći parfemi

Magija u Kralja Petra – domaći parfemi

324
1

Kupujmo domaće” nije kampanja koja služi da podstakne patriotizam i ljubav među nama. Sa gledišta zaštite životne sredine, kupovina domaćih proizvoda je dobar način da se smanji emisija CO2 i da se na neki način umanji ekološki otisak. Razlog je prost – što je bliže proizvod napravljen, to je manja količina potrošnje goriva potrebnih da bi se proizvod nama dostavio.

Tako da, ako nam nije stalo do proizvoda nastalih zbog samih preduzetnika ili zanatlija, možemo da kupujemo domaće jer nam je prosto stalo do životne sredine.

Međutim, čini se da je malo teže naći kvalitetne kozmetičke proizvode: šampone, maske za kosu, parfeme i toaletne vode.

Ili da li je?

U samom srcu Beograda, u ulici Kralja Petra I 75, nalazi se parfimerija Sava”, poslednja od nekada mnogih parfimerija Beograda. Čika Neša, čija je porodica u ovom poslu već tri generacije, je prosto genije svog zanata.

U Parfimeriji Sava, čika Neša sam proizvodi parfeme, toaletne vode, maske za kosu i druge kozmetičke proizvode

Kako se to tiče nas Ekologa? Pa, čika Neša prodaje svoju ambalažu u prodavnici, a parfeme i toaletne vode možete prosto dopuniti kada vam ponestanu, i time smanjiti i otpad koji nastaje od kozmetičke industrije. Naravno, time je i cena manja. Takođe, svi proizvodi su napravljeni tu, u srcu Beograda, tako da su jedini transport vaše noge.

Ambalažu možete doneti kada istrošite toaletnu vodu ili parfem, i onda samo plaćate cenu parfema! Veoma pristupačno, a ekološki najprihvatljivije rešenje. 🙂

Poseta čika Nešinoj prodavnici nije prosto razgledanje parfema i najobičnija kupovina. Ovaj događaj ne možete svrstati u ono što sad nazivaju “Šoping”. Odlazak u ovu parfimeriju je putovanje kroz vreme, gde je posetilac ne samo mušterija, nego i uvaženi gost.

Ako ne znate šta želite, ne brinite! Imaćete stručnu i zanimljivu pomoć za odabir nečega toliko ličnog. 🙂

Ako bih morala da poredim iskustvo s nečim viđenim na filmu, rekla bih da biranje parfema u ovoj prodavnici nalikuje sceni iz Hari Potera, kada Hari bira svoj štapić. To je prosto jedinstveno, mistično i magično.

Prilikom prve posete, očekivala sam da čujem „Zanimljivo. To je ista toaletna voda koju je Lord Voldemor koristio.”

Ne verujete mi? Slobodni ste da iskusite ovo putovanje kroz vreme sami. 🙂

1 KOMENTAR

ODGOVORI

Molimo upišite komentar!
Molimo ovde upišite ime