Насловна Еко календар Април – месец промена

Април – месец промена

2103
0
Време читања: < 1 минут

Пролеће је почело и увелико улепшало наш град. 

Април је месец када се будимо и излазимо из хладњикавих станова, размишљамо позитивније и будимо креативност. То је време добрих вицева, рођења овнова и занимљивих еколошких манифестација широм планете.

Април је 2002. године проглашен за Green Month или Garden Month. На тај начин, подстиче се свест о заштити животне средине кроз радионице рециклирања и сађења цвећа или вожње бајса. Они који имају двориште или башту у близини куће могу да буду креативни тако што ће посадити ново цвеће, компостирати или само разврстати отпад из куће и однети на рециклирање.

Баште су битне из више разлога: прочишћавају ваздух и обезбеђују нам кисеоник, улепшавају околину, пружају могућност производње воћа и поврћа, смањују буку и могу бити лепо место за рекреацију.

Као што знамо, баште могу бити јавне, приватне, могу се налазити на крововима зграда, у околини куће, а свака је посебна, па се тако разликују баште из разних делова света по врстама карактеристичним за то поднебље.

Ако немате неку башту у близини, можете прошетати до Ботаничке баште „Јевремовац”или направити, макар то биле две саксије на тераси.

Све то можете радити са својим дететом и тиме показати како треба живети у складу са природом.

Уосталом, што се више фокусирамо на лепоте природе, трудићемо се да мање загађујемо околину. ☺

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име