Насловна Активизам и едукација Моћ једног детета

Моћ једног детета

1632
0
Време читања: < 1 минут

Ближи нам се полако нова година и док чекамо снежни покривач и уживамо у испијању куваног вина, хајде да видимо како то деца могу постати узор и инспирација одраслима. Каже се у народу да је потребно село да се одгаји једно дете, али шта ако једно дете покрене цело село?

Абдул Мукет (Abdul Muqeet) је дечак који живи у Абу Дабију један сасвим обичан живот, само што се од своје осме године активно бави заштитом животне средине. Како?

Када је схватио колики је негативан утицај човека на животну средину и научио да пластичне кесе које сви користе штете природи, Абдул је почео да прави кесе од старих новина које свако домаћинство има. Отишао је у прву продавницу и предложио продавцу да замени пластичне кесе за папирне и тако је све почело. Током прве године „рада”, Абдул је направио и донирао 4000 папирних кеса Абу Дабију које су добиле надимак „Mukku bags”. За свој велики допринос добио је награду 2011. године и присуствовао конференцији УН у Индонезији, где је представио своју идеју и показао како се то ради.

Извор: https://www.thenational.ae/

И дан-данас ради на томе да едукује другу децу, учествује на бројним манифестацијама и у свему томе има подршку својих најближих.

Погледајте његову причу:

Када нешто желите и имате идеју како да то остварите, не устручавајте се, јер сада је право време, одважите се и будите пример своме детету, мужу или комшијама. На крају крајева, магично доба године захтева храбре потезе. ☺

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име