NaslovnaAktivizam i edukacijaMoć jednog deteta

Moć jednog deteta

391
0

Bliži nam se polako nova godina i dok čekamo snežni pokrivač i uživamo u ispijanju kuvanog vina, hajde da vidimo kako to deca mogu postati uzor i inspiracija odraslima. Kaže se u narodu da je potrebno selo da se odgaji jedno dete, ali šta ako jedno dete pokrene celo selo?

Abdul Muket (Abdul Muqeet) je dečak koji živi u Abu Dabiju jedan sasvim običan život, samo što se od svoje osme godine aktivno bavi zaštitom životne sredine. Kako?

Kada je shvatio koliki je negativan uticaj čoveka na životnu sredinu i naučio da plastične kese koje svi koriste štete prirodi, Abdul je počeo da pravi kese od starih novina koje svako domaćinstvo ima. Otišao je u prvu prodavnicu i predložio prodavcu da zameni plastične kese za papirne i tako je sve počelo. Tokom prve godine „rada”, Abdul je napravio i donirao 4000 papirnih kesa Abu Dabiju koje su dobile nadimak „Mukku bags”. Za svoj veliki doprinos dobio je nagradu 2011. godine i prisustvovao konferenciji UN u Indoneziji, gde je predstavio svoju ideju i pokazao kako se to radi.

Izvor: https://www.thenational.ae/

I dan-danas radi na tome da edukuje drugu decu, učestvuje na brojnim manifestacijama i u svemu tome ima podršku svojih najbližih.

Pogledajte njegovu priču:

Kada nešto želite i imate ideju kako da to ostvarite, ne ustručavajte se, jer sada je pravo vreme, odvažite se i budite primer svome detetu, mužu ili komšijama. Na kraju krajeva, magično doba godine zahteva hrabre poteze. ☺

ODGOVORI

Molimo upišite komentar!
Molimo ovde upišite ime