ИМПРЕСУМ

Оснивач и издавач:
Удружење Екогенеза, Београд

РЕДАКЦИЈА

Ања Јакшић
oдговорни уредник / унутрашња организација / друштвене мреже

Драгослава Стаменовић
уредник / друштвене мреже

Сретен Филиповић
уредник

Теа Даниловић
друштвене мреже

Контакт редакције:
info@ekoblog.rs
за сва питања у вези са порталом и могућом сарадњом

Чланови редакције

Анђела Дујовић
Студент Биолошког факултета у Београду, љубитељ животиња, жели да допринесе подизању свест о заштити природе и њеном значају као напресушном извору идеја за опстанак и даљи развој људске врсте.
Ања Јакшић
Мастер биолог на Биолошком факултету Универзитета у Београду, одговорни уредник ЕкоБлог-а, суоснивач Екогенезе, пројектни извршитељ у фирми Kreativa Unlimited. Апсолутно залуђена организацијом. У слободно време игра друштвене игре, чита књиге, гледа Rick and Morty-ја, South park, решава судоку, путује и вози бицикл.
Бојана Живковић
Мастер аналитичар заштите животне средине
Верица Петрашиновић
Биолошки факултет, Универзитет у Београду
Драгослава Стаменовић
Мастер еколог. Суоснивач удружења Екогенеза, уредница портала ЕкоБлог и сарадница за односе са јавношћу Коалиције 27. Слободно време проводи са пријатељима и животињама, плеше, свира, пева и труди се да шири свест о екологији.
Емилија Гњатовић
Студент високо медицинске и пословно-технолошке школе у Шапцу
Јелена Здравковски
Дипломирани васпитач и мастер студент Учитељског факултета у Београду. Заљубљена у природу, кафу и мачке.
Јована Васић
Студент Биолошког факултета у Београду са сновима о зеленој будућности
Марко Мирић
Студент четврте године екологије на Природно математичком факултету, велики фан науке и природних процеса, љубитељ свих живих организама у природи, књига, националне и светске историје, географије и заговорник физичке активности и здравог начина живота.
Милица Бојовић
Студент екологије на Биолошком факултету у Београду. Сениорка уметничког пливања. Старија сестра близанцима Мини и Вуку. Предавач енглеског језика у волонтерком центру „Звездара“.
Милица Илић
Мастер биолог. Студије завршила на Биолошком факултету Универзитета у Београду. Обожавалац природе и вечити авантуриста.
Раденка Коларов
Мастер инжењер пејзажне архитектуре, са Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду.
Сретен Филиповић
Мастер инжењер заштите животне средине у пољопривреди
Теа Даниловић
Заљубљеник у науку, бактерије и слободно новинарство

ЕкоБлог као идеју реализовале су Драгослава и Ања у жељи да се о екологији и заштити животне средине што више прича и да се што више људи информише. Надамо се да ће се списак аутора константно повећавати. Ако желиш да пишеш или имаш неку другу идеју за сарадњу, контактирај нас путем контакт форме или на мејл: info@ekoblog.rs

Кад сам уписивала факултет сви су ми говорили – Екологија је будућност, треба да студираш то, то је перспективно. 5 година касније, једна диплома више за мене а за Србију је екологија и даље само то – будућност. Заштита животне средине је у свету једна од најзаступљенијих дисциплина данашњице. Постоје земље које су развиле еколошку свест и оне које то раде нешто спорије. На нама је да покушамо да је развијемо у Србији. Често на друштвеним мрежама приметим да постоји интересовање за екологију и заштиту животне средине, али су текстови које делимо и о којима дискутујемо, најчешће са страних портала и најчешће на енглеском. Идеја ЕкоБлога је да направимо место на коме ће свако моћи да се упозна са екологијом на српском језику и успут научи безброј нових ствари уз занимљиве текстове. Надамо се да ћете уживати и учити без напора 🙂

Драгослава, ЕкоБлог