ИМПРЕСУМ

Оснивач и издавач:
Удружење Екогенеза, Београд

РЕДАКЦИЈА

Ања Јакшић
oдговорни уредник / унутрашња организација / друштвене мреже

Драгослава Стаменовић
уредник / друштвене мреже

Сретен Филиповић
уредник

Теа Даниловић
друштвене мреже

Контакт редакције:
info@ekoblog.rs
за сва питања у вези са порталом и могућом сарадњом

Чланови редакције

Анђела Дујовић
Студент Биолошког факултета у Београду, љубитељ животиња, жели да допринесе подизању свест о заштити природе и њеном значају као напресушном извору идеја за опстанак и даљи развој људске врсте.
Антонија Авдаловић
Студент Биолошког факултета у Београду. Проналази лепоту у сваком живом бићу. Будући научник и конзервациони биолог. У слободно време бави се писањем, волонтирањем и промоцијом науке (можете је пронаћи на сваком научном фестивалу)
Ања Јакшић
Мастер биолог на Биолошком факултету Универзитета у Београду, одговорни уредник ЕкоБлог-а, суоснивач Екогенезе, пројектни извршитељ у фирми Kreativa Unlimited. Апсолутно залуђена организацијом. У слободно време игра друштвене игре, чита књиге, гледа Rick and Morty-ја, South park, решава судоку, путује и вози бицикл.
Бојана Живковић
Мастер аналитичар заштите животне средине
Верица Петрашиновић
Биолошки факултет, Универзитет у Београду
Драгослава Стаменовић
Мастер еколог. Суоснивач удружења Екогенеза, уредница портала ЕкоБлог и сарадница за односе са јавношћу Коалиције 27. Слободно време проводи са пријатељима и животињама, плеше, свира, пева и труди се да шири свест о екологији.
Емилија Гњатовић
Дипломирани струковни инжењер заштите животне средине, Академија струковних студија Шабац
Јелена Здравковски
Дипломирани васпитач и мастер студент Учитељског факултета у Београду. Заљубљена у природу, кафу и мачке.
Јована Васић
Студент Биолошког факултета у Београду са сновима о зеленој будућности
Марина Карасек
Тренутно студент Биолошког факултета Универзитета у Београду. Одувек радознали филозоф и уметник.
Сара Станковић
Студент Биолошког факултета у Београду. Љубитељ спорта, животиња и боравка у природи. Велики заљубљеник у италијански језик и Италију.
Сретен Филиповић
Мастер инжењер заштите животне средине у пољопривреди
Теа Даниловић
Заљубљеник у науку, бактерије и слободно новинарство

ЕкоБлог као идеју реализовале су Драгослава и Ања у жељи да се о екологији и заштити животне средине што више прича и да се што више људи информише. Надамо се да ће се списак аутора константно повећавати. Ако желиш да пишеш или имаш неку другу идеју за сарадњу, контактирај нас путем контакт форме или на мејл: info@ekoblog.rs

Кад сам уписивала факултет сви су ми говорили – Екологија је будућност, треба да студираш то, то је перспективно. 5 година касније, једна диплома више за мене а за Србију је екологија и даље само то – будућност. Заштита животне средине је у свету једна од најзаступљенијих дисциплина данашњице. Постоје земље које су развиле еколошку свест и оне које то раде нешто спорије. На нама је да покушамо да је развијемо у Србији. Често на друштвеним мрежама приметим да постоји интересовање за екологију и заштиту животне средине, али су текстови које делимо и о којима дискутујемо, најчешће са страних портала и најчешће на енглеском. Идеја ЕкоБлога је да направимо место на коме ће свако моћи да се упозна са екологијом на српском језику и успут научи безброј нових ствари уз занимљиве текстове. Надамо се да ћете уживати и учити без напора 🙂

Драгослава, ЕкоБлог