Насловна Вести Од смећа до футроле за телефон

Од смећа до футроле за телефон

1197
0
Време читања: 2 минута

Већ смо вас упознали са феноменалном екипом званом „4ocean“. Њихов циљ је јасан, предани су чишћењу и спашавању океана од прекомерног загађења и тиме су задобили наша срца.

У петак, 9. октобра 2020. су нас опет одушевили најавом новог подухвата. Преносимо вам шта смо сазнали из њихове објаве.

Професионална екипа за чишћење „4оcean“ је успела да сакупи милионе килограма пластичног отпада из океана и река и са њихових обала. Сада су одлучили да сав тај отпад трансформишу у иновативне производе са циљем да наставе да подижу свест о пластичном загађењу, финансирају своје операције чишћења и смање потребу за нерециклирајућим пластичним производима у будућности. 

Њихови тимови су напорно радили како би сакупљен морски отпад добио нову шансу за употребу процесом „upcycling“ (reuse), односно процесом обраде ради поновног коришћења. На овај начин могућности обраде сакупљене пластике су неограничене.

Како најављују, ускоро ће нам представити неколико нових производа направљених од „4оcean“ пластике међу којима истичу футролу за „iPhone“ телефоне. Педантни су и прецизни у припреми свих неопходних сегмената за реализацију овог пројекта и сматрају да ће поставити нове стандарде кад је у питању производња продуката за поновно коришћење.

Угледајмо се сви на ове дивне људе. Чак и ако нисмо у могућности да попут њих посветимо живот спашавању вода, довољно ћемо помоћи ако понеку једнократну пластичну амбалажу заменимо вишекратном или оном која је погодна за поновно коришћење.

Извори фотографија: www.4ocean.com 

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име