Насловна Вести Догађаји Прва онлајн изложба напуштених паса

Прва онлајн изложба напуштених паса

1231
0
Извор слике: http://www.zoohigijenans.co.rs/
Време читања: < 1 минут

Љубитељи животиња не знају за границе када је у питању заштита и брига о њима, а борба је непрекидна и нимало лака.

Јавно комунално предузеће „Зоохигијена и ветерина Нови Сад” организује прву онлајн изложбу паса луталица 4. априла, на којој ће, уз мало среће, удомити велики број паса из њиховог прихватилишта за животиње.

Предузеће је основано 2014. године, са циљем да врши делатност из надлежности јединице локалне самоуправе у области ветерине и комуналне делатности зоохигијене, обезбеђивањем прихватилишта и карантина за животиње.

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и чињеницом да је све више напуштених животиња на улицама, расте потреба да се апел пренесе путем медија и друштвених мрежа. Удомљавање је најлепши начин збрињавања животиња, поред основне здравствене заштите, стерилизације и пружања склоништа. 

Изложба 4. априла је догађај који неће само имати за циљ удомљавање, већ ће прославити и Светски дан напуштених животиња и тиме још једном подсетити грађане Новог Сада и читаве Србије колико је важно да обратимо пажњу и укључимо се у збрињавање напуштених животиња, али и оних који нестрпљиво чекају на удомитеље у прихватилиштима.

Изложба је заказана за период од 12-14 часова, а одржаће се путем Фејсбук странице ЈКП „Зоохигијена и Ветерина Нови Сад”, на којој можете наћи више информација о самом догађају.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име