Насловна Вести Општина Бач штеди струју и новац кроз јавно-приватно партнерство

Општина Бач штеди струју и новац кроз јавно-приватно партнерство

912
0
Аутор фотографије: Драган Ђорђевић
Аутор фотографије: Драган Ђорђевић
Време читања: 2 минута

У Општини Бач успешно је завршена имплементација пројекта реконструкције јавног осветљења. Овај важан корак ка модернизацији инфраструктуре резултирао је не само естетски унапређеним јавним простором, већ и значајним енергетским уштедама.

Уговор о јавно-приватном партнерству за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења применом мера уштеде енергије на територији ове општине закључен је на период од 15 година. Током трајања уговорног периода, уштеда у потрошњи електричне енергије износиће око 11.333.000 kWh, што је за 15 година трајања уговора смањење од око 73% у односу на досадашњу потрошњу.

Овим пројектом Општина ће остварити финансијске уштеде у буџету у износу од најмање 936.000 евра, док ће пројекат утицати на смањење емисије CO2 за око 830 тона сваке године.

На територији Општине имплементирано је 1.723 комада нових Schreder ЛЕД светиљки које доприносе енергетски ефикасном осветљењу дуж путева, улица и тргова, што ће омогућити грађанима да се осећају безбедније и сигурније у ноћним сатима.

Аутор фотографије: Драган Ђорђевић

„Имплементација овог пројекта у Општини Бач јесте велика победа за нашу заједницу. Осим што смо осветлили наше улице, штедимо енергију и унапређујемо квалитет живота наших грађана. Реконструкцијом јавног осветљења у нашој Општини остварили смо значајне уштеде у потрошњи електричне енергије, што директно доприноси бољем управљању буџетом локалне самоуправе”, истакао је председник општине, Др Стева Панић.

Овај корак према енергетској ефикасности и модернизацији не само да чини Општину Бач лепшим местом за живот, већ шаље снажну поруку о посвећености очувању животне средине и одрживом развоју. Бач постаје светли пример другим локалним самоуправама које желе да смање свој угљенични траг и унапреде квалитет живота у својој заједници.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име