Насловна Активизам и едукација KidHub организује пети Глобални дечји Дизајнатон 2023 – „Kако да унапредимо биодиверзитет?“

KidHub организује пети Глобални дечји Дизајнатон 2023 – „Kако да унапредимо биодиверзитет?“

851
0
Време читања: 2 минута

Овогодишњи Глобални дечји Дизајнатон (Global Children’s Designathon), такмичење које у Србији организује KidHub, ће се одржати 25. марта од 10.00 часова до 17.00 часова у Београду. Истог дана, догађај ће се одржати у 45 земаља света.

Пријаве ће бити отворене до 3. марта за школе и 20. марта за ученичке тимове. Сви заинтересовани за овај дизајн маратон ће моћи да се пријаве преко формулара на веб сајту организације KidHub. Учешће на такмичењу је бесплатно.

Тема овогодишњег Глобалног Дизајнатона је „Kако да унапредимо биодиверзитет“. Деца узраста од 8 до 16 година ће учити и израђивати пројекте који се баве проблемима биодиверзитета, као и могућим одрживим решењима уз употребу нових технологија.

На овом такмичењу, деца ће у малим тимовима замислити одржива решења проблема биодиверзитета и климатских промена и направите пројекте, а са њима ће радити едукатори из области екологије и одрживог развоја, нових технологија и дизајна. На крају дана представиће своје пројекте стручном жирију и широј публици. Најбоља три тима ће бити награђена за своја решења.

Designathon Works (Дизајнатон) је едукативни програм из Холандије који подстиче развој предузетничких вештина деце са циљем креирања иновативних еколошких решења осмишљених око УН глобалних циљева одрживог развоја помоћу нових технологија.

KidHub се бави развојем креативног потенцијала младих кроз иновативне образовне програме који интегришу STEAM и Макер образовање, друштвене иновације и креативно предузетништво у контексту одрживог развоја. Наш тим чине наставници и млади професионалци из области образовања, креативних индустрија, друштвених и природних наука. Представници смо глобалног образовног програма Designathon Works из Холандије за Србију.

Сва додатна питања заинтересовани могу да поставе позивањем броја 064 138 96 16 или путем мејла office@kidhub.rs, milica.radojkovic.kidhub@gmail.com.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име