NaslovnaZanimljivostiZOO PLANETA

ZOO PLANETA

253
0

„Dobar čovek može se postideti čak i pred psom“

Anton Čehov

Često ne vidimo koliko ljubavi izvire iz njihovih očiju i uzvika ali činjenica je da su životinje bića koja žive sa nama u svakom trenutku na svakom mestu na Zemlji i treba im pažnja.

Dok sam bezbrižno udarala lajkove na instagramu, naišla sam na jednu objavu koja je vrlo osvežavajuća i sasvim drugačija od svih ostalih.

Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja „Zoo planet” Pantelej je neprofitno, nevladino i nestranačko udruženje u Nišu. Osnovano je 06.07.2009. godine i okuplja mlade i ambiciozne ljude, koji neprekidno rade na ostvarivanju ciljeva udruženja.

A njihovi ciljevi su:

  1. Očuvanje i kontrola brojnog stanja divljih i zaštićenih vrsta u lokalnoj zajednici i regionu;
  2. Zbrinjavanje siročadi i povređenih životinja, njihovo lečenje i vraćanje u prirodu ako je to moguće;
  3. Briga o životinjama koje nije moguće vratiti u prirodu i njihovo udomljavanje;
  4. Jačanje biodiverziteta Nišavskog kraja;
  5. Sticanje novih znanja i iskustava o biljnom i životinjskom svetu i
  6. Zaštita životne sredine i staništa.

Ono što je posebno jeste takozvani „ZOO kutak” koji je formiran da bi deca i posetioci mogli da ostvare kontakt sa životinjama i nauče nešto o njima. Zato se organizuju kreativne radionice, rekreativno jahanje za decu, rođendani i još mnogo toga.

Jako bitna napomena za sve ljude koji bi želeli da pomognu ovom udruženju i da se angažuju na bilo koji način: donacije(novac, hrana, medicinske zalihe i građevinski materijal) su poželjne kako biste olakšali ljudima rad, a broj računa možete videti ovde.

Kakvo divno mesto i to u Srbiji, da li se slažete? ☺

Znam jednu devojčicu koja obožava jahanje, a ima samo 3 godinice i znam da bi volela da poseti ovakvo bajkovito mesto. Eto nove ideje za vikend turu, srećan put!

ODGOVORI

Molimo upišite komentar!
Molimo ovde upišite ime