Насловна Човек и планета Здравље Направи сам: крема за руке у складу са природом

Направи сам: крема за руке у складу са природом

2412
0
Време читања: 2 минута

На нашој планети има преко 7 милијарди људи. Сваки дан бар перемо руке, а да не помињем прање косе, туширање, прање судова, веш-машина… А тек индустрија… Све то иде директно у земљу, воду и ваздух, а потом у нас и нашу децу. Врло је мали број земаља које имају технологију да те отпаде потпуно пречисте, али у 99% случајева, све нас то убија, уништава живи свет око нас.

Мислим да не треба ни да размишљамо о индустрији, о великој слици, али апсолутно морамо да преузмемо одговорност за наше поступке. Ако то није довољна мотивација, сетите се канцера, штитне жлезде, алергија, ендокриног система, и сличних епидемија модерног времена. Све је то проузроковано хемикалијама, а наше тело једноставно не може да се избори са толиком количином вештачких материја. Верујем у дужи и квалтиетнији живот као резултат наших личних поступака.
Ја сам одувек осећала дубоку жалост због свега што се дешава на нашој планети, али као и свако биће, инстинкт за преживљавање се укључио тек кад сам се разболела. Тада сам почела да учим о начинима како да се живи са што мање хемикалија.

Мој мото при коришћењу козметике је: користим само јестиву козметику!

Мој мото при прављењу козметике је: молим нешто једноставно!

Од свега са чим дођемо у контакт преко коже, 60% се упија у наше тело. Кожа је и наш највећи орган и први у одбрани од спољних утицаја. Мислим да нема дилеме да треба да водимо рачуна о њој.

Ово је рецепт за крему коју свакодневно користим и за лице и за тело, а посебно ми је корисна за лактове и пете. Надам се да ће вам се свидети колико и мени!

Састојци:

  • Кокосово уље по жељи – кокосово уље дивно мирише, савршено негује и по зимском ветру и по летњем сунцу.
  • Есенција лаванде, 1 кап на 2 кашике кокосовог уља – ако сте се и ви у детињству мазали на мору Шаљићевом кремом, онда сигурно волите овај диван мирис. Касније сам сазнала да лаванда има умирујуће дејство на кожу.
  • Уље витамина Е, 1 кап на 4 кашике кокосовог уља – ово уље јесте скупо у првом кораку, али мало се троши, па можете поделити са неким. И без додавања кокосовог уља и лаванде, уље витамина Е може да се маже на кожу (или пије). Ја га мажем на летовању када је кожа превише сува или кад изгорим.

Мућкање:

  1. Сипајте кокосово уље у теглицу која вам одговара.
  2. Ставите теглицу у врућу воду и сачекајте да се кокосово уље отопи и постане течно и прозирно.
  3. Додајте лаванду и витамин Е.
  4. Промућкајте.
  5. Ставите у замрзивач пар минута.
  6. Крема је спремна да се користи.

Напомена:

Лети се кокосово уље топи. Нема везе, исто се маже!

Желим вам лепу и меку кожу 🙂

У мојим постовима ћу делити са вама све што сам научила и све што учим. И ваша знања и искуства би ми била много драгоцена, па вас молим да их поделите.
Хвала!

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име