Насловна Занимљивости Рециклажа за медаљу

Рециклажа за медаљу

2212
0
Извор: https://www.olympic.org
Време читања: 2 минута

Данас мобилни телефон, сутра медаља.

Мобилни телефони и други технички уређаји су постали владари наших домаћинстава и умова, толико да то прераста у зависност. И када их максимално искористимо и дође време за нове ствари, ми тај телефон бацимо у ћошак и заборавимо на њега, осим ако не радимо годишње спремање. 

Организатори Олимпијских игара су се лепо сетили да искоришћену технику рециклирају и од тога направе медаље за најбоље учеснике. 

Читав процес скупљања злата, сребра и бронзе за олимпијске игре које ће бити одржане 2020. године траје пар година уназад у Јапану, а план је да медаље буду направљене 100% од рециклираног електронског отпада. До сада је сакупљено преко пет милиона старих мобилних телефона и преко 47 тона уређаја, од дигиталних камера до игрица.

Комитет за Олимпијске и Параолимпијске игре у Токију обавестио је да се процес сакупљања завршио 30. марта 2019. године.

Циљ овог пројекта је да се нагласи значај очувања и заштите животне средине и то под слоганом: „Будимо бољи заједно, за народ и планету“. Поред тога, народ је добио прилику да допринесе на неки начин читавој организацији и реализацији Олимпијских и Параолимпијских игара. 

Зашто уопште рециклирамо и стално причамо о томе и где је ту мотивација? За нас је довољна мотивација сама жеља да живимо у здравијој околини али за неке то може бити осећај задовољства јер ради нешто за спорт или у хуманитарне сврхе. Нађимо тај осећај који нас покреће и искористимо га на више начина. И што је најважније, не дозволимо да изговори преузму моћ. ☺

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име