Насловна Занимљивости Рециклирана уметност

Рециклирана уметност

4074
0
Време читања: 3 минута

Сетите се свог детињства, шта су вас учили на часу ликовног, на који начин су вас подстицали да се развијате и будете креативни. Начин на који сте лепили облике на папир, пажљиво бојили природу и загледали око себе и у туђи рад у потрази за инспирацијом. То је било безбрижно време,али да ли проналазите и дан-данас то мало безбрижно биће у себи? Да ли га негујете и на који начин?

Постављам ова питања зато што је уметност за неке људе бег од стварности, а за друге је дивна игра пуна откровења и спознаје сопственог бића.

Много пута до сада смо вас подсећали на то колико је важно рециклирати и како свако од нас треба да допринесе чистијој и бољој планети, али овог пута се осврћем на креативну страну рециклаже, којој се придружују уметници широм света.

Све је почело 2008. године у Ланкастеру, на иницијативу двоје уметника који су покренули причу о употреби материјала за рециклажу у сврху прављења уметничких дела. Почели су од малог подрума са пуно донираног материјала, а данас имају развијен бизнис и велики простор у коме организују радионице скоро сваког радног дана на којима управо уче људе како да буду креативни са рециклираним материјалом, а зову се Art of recycle

Разни су мотиви, а разликујемо се и ми као људи.

Једна уметница се сетила како може да заштити децу од насиља на улицама које је дивљало деведесетих година Лос Анђелесом. Lin Evola-Smidtје убедила званичнике да дају оружје које би се потом истопило и користило за прављење скулптура и то углавном металних анђела.

Извор: mentalfloss.com

Следећа је Michelle Reader, која се преко 20 година бави израдом скулптура од делова играчака, сатова и разног индустријског отпада. 

С друге стране, неки користе пластику и фине делиће од рециклираног материјала како би употпунили и улепшали своју уметност, као што је урадила Laura J Antebi.

Извор: thewirestudio.com

Још неки од примера:

Сви смо ми уметници на свој начин, само немојте престати да стварате, ризикујете да се дете у вама уплаши и повуче. 🙂                     

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име