Uradi sam

Napravi sam – Eko-otpušivač slivnika :)

Svako domaćinstvo u proseku poseduje bar 10 litara toksičnih tečnosti u vidu sredstava za čišćenje kuće. Ovo je moja slobodna procena, verovatno su u pitanju i veće količine. Posebne tečnosti za toalet, za kamenac, za staklo, deterdženti, sapuni, osveživači vazduha itd. Ni sami ne znamo šta sve imamo u stanovima a tek nemamo pojma koliko je ta hemija štetna za našu okolinu.

Nema razloga da to radimo prirodi. Postoje jeftiniji, zdraviji a jednako efikasni načini za čišćenje. U ovom tekstu možete pronaći recept za prirodno sredstvo koje čisti i otpušava slivnik. Meni radi, nadam se da će i vama ?

Sredstvo za čišćenje slivnika

1/2 šoljice     +      3 l vode      +       Šoljica    +     1/2 limuna
sode-bikarbone                                        sirćeta

Sipajte pola šoljice sode-bikarbone u slivnik. Zatim, pomešajte jednu šoljicu alkoholnog sirćeta sa sokom polovine limuna. Sipajte mešavinu u slivnik nakon sode-bikarbone. Nakon 5 minuta sipajte 3 litre vruće vode niz slivnik. Voda će sprati prethodno sipane sastojke a vaš slivnik biće potpuno čist.

U čemu je fora?

Soda-bikarbona je bazno jedinjenje i stoga prodire kroz ulje i ostale materije koje su se nakupile u slivniku. Sirće je kiselina zbog koje će soda-bikarbona zapeniti, što dodatno pospešuje odstranjivanje nečistoća.

izvor: https://brightnest.com

Leave a Reply

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: