Uradi sam, Zdravlje

Napravi sam: krema za ruke u skladu sa prirodom

Na našoj planeti ima preko 7 milijardi ljudi. Svaki dan bar peremo ruke, a da ne pominjem pranje kose, tuširanje, pranje sudova, veš-mašina… A tek industrija… Sve to ide direktno u zemlju, vodu i vazduh, a potom u nas i našu decu. Vrlo je mali broj zemalja koje imaju tehnologiju da te otpade potpuno prečiste, ali u 99% slučajeva, sve nas to ubija, uništava živi svet oko nas.
Mislim da ne treba ni da razmišljamo o industriji, o velikoj slici, ali apsolutno moramo da preuzmemo odgovornost za naše postupke. Ako to nije dovoljna motivacija, setite se kancera, štitne žlezde, alergija, endokrinog sistema, i sličnih epidemija modernog vremena. Sve je to prouzrokovano hemikalijama, a naše telo jednostavno ne može da se izbori sa tolikom količinom veštačkih materija. Verujem u duži i kvaltietniji život kao rezultat naših ličnih postupaka.
Ja sam oduvek osećala duboku žalost zbog svega što se dešava na našoj planeti, ali kao i svako biće, instinkt za preživljavanje se uključio tek kad sam se razbolela. Tada sam počela da učim o načinima kako da se živi sa što manje hemikalija.

Moj moto pri korišćenju kozmetike je: koristim samo jestivu kozmetiku!

Moj moto pri pravljenju kozmetike je: molim nešto jednostavno!

Od svega sa čim dođemo u kontakt preko kože, 60% se upija u naše telo. Koža je i naš najveći organ i prvi u odbrani od spoljnih uticaja. Mislim da nema dileme da treba da vodimo računa o njoj.

Ovo je recept za kremu koju svakodnevno koristim i za lice i za telo, a posebno mi je korisna za laktove i pete. Nadam se da će vam se svideti koliko i meni!

Sastojci:

  • Kokosovo ulje po želji – kokosovo ulje divno miriše, savršeno neguje i po zimskom vetru i po letnjem suncu.
  • Esencija lavande, 1 kap na 2 kašike kokosovog ulja – ako ste se i vi u detinjstvu mazali na moru Šaljićevom kremom, onda sigurno volite ovaj divan miris. Kasnije sam saznala da lavanda ima umirujuće dejstvo na kožu.
  • Ulje vitamina E, 1 kap na 4 kašike kokosovog ulja – ovo ulje jeste skupo u prvom koraku, ali malo se troši, pa možete podeliti sa nekim. I bez dodavanja kokosovog ulja i lavande, ulje vitamina E može da se maže na kožu (ili pije). Ja ga mažem na letovanju kada je koža previše suva ili kad izgorim.

Mućkanje:

  1. Sipajte kokosovo ulje u teglicu koja vam odgovara.
  2. Stavite teglicu u vruću vodu i sačekajte da se kokosovo ulje otopi i postane tečno i prozirno.
  3. Dodajte lavandu i vitamin E.
  4. Promućkajte.
  5. Stavite u zamrzivač par minuta.
  6. Krema je spremna da se koristi.

Napomena:

Leti se kokosovo ulje topi. Nema veze, isto se maže!

Želim vam lepu i meku kožu 🙂

U mojim postovima ću deliti sa vama sve što sam naučila i sve što učim. I vaša znanja i iskustva bi mi bila mnogo dragocena, pa vas molim da ih podelite.
Hvala!

Leave a Reply

Theme by Anders Norén

%d bloggers like this: