Насловна Отпад Опрез, рукавица на путу!

Опрез, рукавица на путу!

2015
0
Време читања: 3 минута

Сведоци смо да се већ неколико недеља у целом свету води грчевита борба против невидљивог непријатеља, новог вируса SARS-CoV-2. Страх као саставни део људског бића натерао нас је да пронађемо начине да се заштитимо од болести, те су заштитне маске и рукавице постале најтраженији артикли у апотекама.

Правилна употреба заштитне маске

Иако је најбољи начин превентиве против вируса SARS-CoV-2 останак код куће, понекад је неопходно да напустимо дом како бисмо задовољили своје основне животне потребе као што је набавка хране и лекова или одлазак на посао. У том случају треба да предузмемо све мере како бисмо заштитили себе и све са којима долазимо у контакт. По препорукама медицинских радника требало би да носимо маску и рукавице за једнократну употребу, које потом треба бацити. 

Често се дешава да након употребе, маске, рукавице и марамице (папирне и влажне) заврше на трави или тротоару, ван места које је за то предвиђено. Не треба да заборавимо да ће се пандемија завршити, а ми ћемо наставити да живимо у околини какву смо сами створили. Не дозволимо да живот наставимо окружени смећем. Осим тога, овај отпад, уколико је контаминиран вирусом, представља извор заразе за све оне који дођу у контакт са њим, што је поред еколошког и велики пандемијски проблем, који успорава сузбијање ширења болести. 

ЕкоБлог вас овом приликом моли да останете код куће, на тај начин ћете заштитити себе и друге. Уколико је неопходно да напустите свој дом, користите заштитну маску и рукавице, које ћете потом бацити искључиво у канту за смеће и на тај начин додатно смањити могућност да се неко зарази. Останимо здрави, зауставимо коронавирус!

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име