Насловна Вести 25. марта у 20:30 часова гасимо светла за планету Земљу

25. марта у 20:30 часова гасимо светла за планету Земљу

628
0
Време читања: 1 минут

Шеснаесту годину за редом WWF вас позива да се прикључите највећој светској кампањи посвећеној планети Земљи и искључите своја светла у 20:30 часова. Такође, позивамо све представнике градских власти широм Србије да искључе јавну расвету на препознатљивим јавним местима и тако подрже наше намере да покажемо да је сваки напор за очување Земље вредан.

Гашењем светала Србија ће себе уврстити у низ од више од 180 земаља света које овим симболичним гестом ипак шаљу једну важну поруку свету – да им је стало до планете која им је милионима година дом и да су свесни колико је напора потребно да се што пре стане на пут климатским променама, губљењу биодиверзитета, односно да заједно радимо на опстанку свих живих врста, па и нас самих.

„Најчешће не видимо колики је допринос нас појединачно, чини нам се да не можемо да парирамо глобалним политикама и загађивачима, али баш напротив – чак и само један мали искорак у правцу очувања наше планете помножен са осам милијарди и те како је велики резултат. Због тога нам се придружите 25. марта у 20:30 да уз милионе истомишљеника поздравимо свој дом!“, позива Александра Угарковић из WWF Адрије.

Већ сада можете да посетите WWF Earth hour како бисте сазнали шта се планира на локацијама широм света, а такође можете и да прочитате приче појединаца о томе шта раде за нашу планету. Сада је време да осигурамо здраву и одрживу будућност за све, да живимо у складу са природом!

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име