Насловна Животни стил Савршена алтернатива

Савршена алтернатива

1338
0
boredpanda
Време читања: 2 минута

Само у Америци, људи баце око 35 милијарди пластичних флаша годишње. Сва та пластика завршава у нашој животној околини, а то не може никако да буде добро јер је њој потребно око 450 година да се разгради, што је, признаћете, страшно много времена.

Ари Јонсон, студент дизајна производа на Исландској академији уметности је скоро дошао на идеју како да направи потпуно биоразградиву флашицу за воду користећи прах црвених алги.

Извор: boredpanda

Прочитао сам да се 50% пластике користи само једнократно и након тога буде бачено, тако да сматрам да је хитно и неопходно да нађемо начине да заменимо нереалне количине пластике које производимо.

Ари се запитао: „Зашто користимо материјале којима је потребно стотине година да се разграде?“

Почео је да тестира различите супстанце, њихове слабости и јачине, што га је на крају довело до решења нашег проблема са пластиком. Решења у виду алги.

Од супстанце коју је пронашао може да се формира флашица, тако што јој се додаје вода и топлота, што доводи до стварања желатинозне масе. Када се она убаци у калуп и стави у замрзивач, настаје флашица. Док год је флашица пуна воде, она ће задржати свој облик, а након пражњења ће почети да се разграђује. Савршено.

Када се флашица распадне, можете чак и да је поједете као грицкалицу. Ако бисмо почели да користимо Аријев дизајн, ослободили бисмо се огромне количине пластике. Остаје питање, зашто још увек нисмо прихватили ово или слично решење? Када и како ћемо се отарасити пластике?

Извор: boredpanda

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име