Насловна Вести Стипендије за жене у науци

Стипендије за жене у науци

1287
0
Време читања: 2 минута

Отворен је конкурс за Националне стипендије у оквиру програма „За жене у науци“ које додељује L’OREAL Balkan, у партнерству са UNESCO-м и уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Младе жене које се баве научним истраживањима из области биологије, биохемије и молекуларне биологије, физике, хемије, екологије, математике, географије, одрживог развоја и геолошких наука могу да конкуришу за једну од три стипендије у износу по пет хиљада евра у динарској противвредности.

Стипендије се додељују научницама са уписаним или завршеним докторским или пост-докторским студијама. На конкурс се могу пријавити кандидаткиње које имају до 35 година и јасан предлог истраживања које желе да спроведу.

„Свету је потребна наука, а науци су потребне жене“

Овај програм намењен је промоцији жена и њихових изузетних достигнућа у свету науке и то на међународном нивоу. То је уједно и вид подршке младим, талентованим и посвећеним женама да унапреде своја истраживања и подстицај да наставе да се баве науком.

Награде за жене у науци додељују се од 1998. године, а данас постоје и интернационалне и националне стипендије. Сваке године, на основу номинација научника широм света, додељује се пет награда за најбоље научнице по принципу “један континент – једна лауреаткиња”.

Програм националних стипендија за жене у науци у Републици Србији је покренут 2010. године, кроз њега је прошло 29 младих научница, а списак стипендисткиња можете погледати овде.

Позив за све младе научнице у Србији отворен је до краја маја.

Информације о начину пријављивања, конкурсну документацију и друге детаље можете прочитати на сајту.

Будите инспирација будућим генерацијама и мотивација другим женама у свету науке!

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име