Насловна Енергија „Tutanota“ имејл који користи обновљиве изворе енергије!

„Tutanota“ имејл који користи обновљиве изворе енергије!

1998
0
Време читања: 2 минута

Tutanota“ је први сигуран имејл са уграђеном енкрипцијом, основан 2011. године у Хановеру. Тутанота је изведена из латинског и садржи речи „tuta“ и „nota“ што значи „сигурна порука“. Данас овај имејл сервис броји већ преко два милиона корисника. Имејл је основало осморо младих људи којима је циљ био да сваком кориснику осигурају сигуран приступ имејлу без коришћења и складиштења њихових приватних података и информација. Они се боре за људска права и животну средину. 

Наравно, тако нешто црпи доста електричне енергије, па су се због тога и зарад очувања планете одлучили да та електрична енергија потиче из обновљивих извора енегије Немачке као што су енергија ветра (49%), соларна енергија (41%), биомаса (8%), хидродинамичка енергија (7%), као и кућни отпад (3%) .

Овај мејл се потпуно ослања на зелену електричну енергију. За њих је како кажу то још један веома важан аспект компаније – да заштите животну средину сада, као и у будућности.

Шта је зелени имејл? Зелени имејл се односи на имејл услугу која користи само обновљиве изворе енергије за функционисање својих услуга. Коришћењем зеленог имејла помажемо у очувању ресурса и заштити животне средине.

Овај млади тим је власник свих „Tutanota“сервера и постављени су у високо безбедносним информационим центрима у Немачкој. На почетку ти центри нису користили такозвану зелену енергију, иако су захтевали да пређу на њу. То се убрзо променило захваљујући деци и омладини који су преко глобалног покрета „Петком за будућност“ вршили притисак на све компаније. Они су такође и јавно на Твитеру подржали протестне шетње младих које се одржавају сваког петка: 

Наводе да је коришћење обновљивих извора енергије за довод струје само један мали корак и зато позивају све кориснике „Tutanota“ имејла да подрже покрет „Петком за будућност“. 

„Ми као предузеће верујемо да сви ми, а нарочито предузећа морају да учине свој део у заштити животне средине и смањењу емисије угљеника.“ – Хана, оснивач „Tutanota“имејла. Сада апсолутно сви системи функционишу и раде на зеленој енергији, од лаптопова до имејл сервера!

Шта мислите о овом имејлу? Да ли бисте прешли на сервис који користи 100% обновљиву енергију и при томе је један је од најсигурнијих имејл сервиса (услуга) на свету? Ја већ разматрам опцију, зашто не би и ти? ☺

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име