Насловна Активизам и едукација Упознајте лица климатских промена на конференцији ЕкоКон

Упознајте лица климатских промена на конференцији ЕкоКон

1876
0
Време читања: 2 минута

Удружење Екогенеза, у сарадњи са удружењем Дете – заштитник планете, ове године по први пут организује конференцију ЕкоКон уз подршку Министарства заштите животне средине, а тема која ће је обележити су климатске промене.

Самој конференцији „ЕкоКон – Сва лица климатских промена”, која ће бити одржана 25. новембра, претходили су конкурси (академски, литерарни, ликовни и фото-конкурс), који су били прилика за све оне којима су климатске промене важна тема да свој став о њој изразе на различите начине. Изабрани радови ће на дан конференције бити доступни свима, у виду зборника који ће бити објављен, док у победничким радовима већ можете да уживате на сајту ЕкоКон-а.

Веома смо срећни што су нам учесници показали да се о климатским променама и те како размишља у нашој земљи, без обзира на старосну доб, степен образовања и сферу интересовања. Захваљујући њима, уверили смо се да су климатске промене проблем свих нас и да се само заједничким деловањем можемо прилагодити и суочити са њима”, удружење Екогенеза.

У среду, 25. новембра, заокружићемо овај диван пут који смо прешли заједно и дан посветити разговору о климатским променама из разних аспеката. Гледаоци и учесници ће имати прилику да чују предавање професора Владимира Ђурђевића на тему климатских промена, а затим и да учествују у две панел дискусије. Како климатске промене изгледају из угла струке, а како из угла цивилног сектора, биће две основне полазне тачке за сагледавање и упознавање свих лица овог, данас свима познатог, феномена. Виртуелно ћемо доделити сертификате и награде учесницима конкурса, а имаћете прилику и да чујете презентације студената чији су се научни радови истакли међу осталима.

На ликовни конкурс стигли су радови из свих делова Србије, од Пирота до Врдника и од Бора до Шапца. Ако неко има дилему да ли најмлађи знају да имамо проблем са убрзавањем климатских промена, предлажемо да погледа радове у нашем Зборнику. Деца желе да уче и не чекајући да порасту желе да буду део решења. Ми желимо да у сарадњи са другим организацијама и институцијама помогнемо да ова тема уђе на велика врата у планове и програме васпитно-образовног рада у Србији од најранијег узраста. ЕкоКон је наш први корак ка том циљу”, удружење Дете – заштитник планете.

Конференција ће бити одржана онлајн, на Zoom платформи: https://zoom.us/j/6518807843 и Фејсбук страници удружења Екогенеза. За више информација пратите сајт ЕкоКон. Видимо се!

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име