Naslovna Svet oko nas Voda Veštački prirodni bazeni

Veštački prirodni bazeni

36
0

Ako se setimo vrelih letnjih dana koje smo ostavili za nama, verovatno smo makar u jednom trenutku išli na bazen, gde nas sačeka miris kreme za sunčanje, hlora i drugih hemikalija.

Ali šta ako bismo, umesto da idemo da plivamo na veštačko izgrađenom bazenu prepunom hemikalija i vode, uskočili u veštački bazen koji je takođe i prirodan?

David Pagan Batler je napravio jednostavan dizajn prirodnih bazena u kojima je jedina hemija – organska, i vodu prečišćava jednostavan filter (nalik na one u akvarijumima) i biljkama kakve bi se i inače našle u prirodi.

U početku, David je koristio skupe materijale, misleći da će time osigurati bolji kvalitet bazena. Međutim, kasnije, uz mnogo prakse, shvatio je da fini i skupi materijali neće napraviti razliku, i tako prilagodio svoj dizajn. U njegovom bazenu se sada koriste priuštivi i reciklirani materijali. Sam dizajn je predstavljen i na internetu u obliku „Uradi sam“ formata.

Cvetanje bazena 🙂
Izvor: OrganicPools

Prednost ovih bazena je što opuštaju i um i telo, a sistem prečišćavanja vode je toliko dobar da se voda može koristiti i za piće! I, ako ste razmišljali o pravljenju bazena, kao što svi jesmo u naše slobodno vreme, zasučite rukave i napravite jezero. 🙂

Ukoliko želite da pogledate više o organskim bazenima, pogledajte video:

ODGOVORI

Molimo upišite komentar!
Molimo ovde upišite ime