Насловна Активизам и едукација Апликација WeDontHaveTime – Кликовима до промене?

Апликација WeDontHaveTime – Кликовима до промене?

1350
0
Оснивачи и директори компаније Извор: WeDontHaveTime
Време читања: 3 минута

Климатске промене су несумњиво најактуелнија тема последњих неколико година. Разлог за то су свакако огромне промене које се дешавају свуда у свету, а последица су управо наших грешака, које веровали или не, понављамо из дана у дан.  

Група људи окупила се са идејом да ангажује што више нас како бисмо сви заједно утицали на компаније, политичаре и светске лидере и на тај начин учествовали у борби против климатских промена. 

Људе који су основали ову компанију покреће иста жеља за акцијом и променом. WeDontHaveTime је непрофитна организација коју су основали „обични људи“, ентузијасти који су уочили проблем и схватили да не можемо да чекамо и мислимо да ће се ситуација средити сама од себе, да време за делање није сутра, да време полако нестаје, да немамо времена да чекамо. 

Компанија је смештена у Стокхолму у Шведској, а апликација коју је покренула постала је популарна широм света и потпуно је бесплатна (Google/Apple).

Како апликација функционише и шта нам омогућава?

WeDontHaveTime је заправо друштвена мрежа на којој можете дискутовати о климатским променама са људима из преко 100 земаља који имају профиле на овој мрежи. Главна страна ове апликације – најважније вести (newsfeed) сачињена је од новости о климатским променама, али и од статуса корисника. Кориснику је омогућено да поставља статусе, да се слаже са статусима других људи, али и да се посредно обраћа различитим компанијама, организацијама и појединцима са идејама о решавању глобалне климатске кризе. Постоје три врсте климатских акција у оквиру апликације: климатска љубав/подршка, климатска идеја и климатско упозорење. Климатска подршка оставља се компанијама које се већ боре против климатских промена и чине нешто значајно за читаву планету. Климатска идеја је начин да се сугерише да треба да се пронађе друго решење за одређене проблеме, а климатско упозорење апелује на онога ко га прими да престане да чини лоше по животну средину. Ове климатске акције пишу се у форми статуса, а тим апликације WeDontHaveTime је посредник. Детаље о томе како објава треба да изгледа и које информације треба да поседује да би стигла до што већег броја корисника, можете прочитати на њиховом сајту.

Извор: WeDontHaveTime

Оно што је такође интересантно јесте да свака климатска акција почиње са првог нивоа, а касније, како се број реакција повећава, досеже све до шестог. Дакле ниво одређене климатске акције зависи од броја људи који се слажу са њом. Други ниво почиње од 100 слагања. Уколико је објава климатско упозорење, након 100 слагања, мејл је већ послат ономе ко је одговоран за одређени проблем. Сваки нови ниво подразмева нову акцију коју покреће заједница и на тај начин притиска компанију или појединца да одговори. Са друге стране, када објава класификована као климатска љубав досегне шести ниво, она добија посебан сертификат апликације који може користити у маркетиншке сврхе. 

Крајњи циљ организације јесте што већи број корисника који активно користе апикацију и учествују у креирању садржаја, како бисмо сви заједно могли да утичемо на оне који шкоде нашој планети.  

https://lh4.googleusercontent.com/Exj5X0-PzWVBt_2uxG9g7A0wE4aoMCzRHxagILfQFTDghVaxWD9UkXL1WZ_eSQILnRzMD6P0VSH_ggQlz5xr0qZQJSJmybq3exd5jYk43a9A8MepSh0oVYENDXzEXmjq3cICfMEiIJ9bKOplHQ
Извор: WeDontHaveTime

Надамо се да вас је сазнање да са неколико кликова можемо макар мало утицати на климатске промене, али и друге проблеме са којима се планета суочава, подстакло да инсталирате апликацију. Ако то није било довољно, додаћемо и информацију да се за сваког новог корисника апликације посади једно дрво! Шта чекате?

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име