Насловна Вести Србија Природи је потребна наша љубав

Природи је потребна наша љубав

789
0
Време читања: 2 минута

Светска организација за заштиту природе покренула је регионалну кампању „Love It or Lose It“ којом нас све позива да волимо природу како не би нестала.

БЕОГРАД – Светска организација за заштиту природе WWF је на Дан заљубљених покренула регионалну кампању „Love It or Lose It“ („Воли или изгуби“), проглашавајући тако 2022. кључном годином у којој својим делима треба да покажемо љубав према природи, од које зависи цело човечанство.

У складу са својом мисијом заштите дивљих животиња и изградње будућности у којој људи живе у складу са природом, WWF кампањом представља подручја нашег региона без којих би он био у потпуности другачији: Јадранско море, нетакнуте шуме, чисте реке, заштићена подручја која нам осигуравају стабилну климу, те динарски крш. Многа од тих места ће нестати уколико наставимо са штетним деловањем – од неконтролисане сече шума, регулације река, прекомерног излова до загађења ваздуха.

„Наша природа никада није била под већим притиском, а већ смо изгубили велики број врста и станишта. Време је да природи покажемо љубав“, истиче Петра Боић Петрач, директорка комуникација у WWF Адрији. „Љубав је најдрагоценији ресурс који имамо и без ње не можемо да напредујемо. Када нешто волимо, желимо то и да заштитимо. Оно што волимо поштујемо и чувамо. Показујући љубав према природи, можемо да помогнемо у осигуравању њеног опстанка, а то нам је неопходно и за наш опстанак“.

WWF ће током целе године кроз ову кампању да представља специфична места нашег региона без којих он не би био тако посебан. Од невероватних шумских подручја националних паркова Тара или Сутјеска, слатководних екосистема попут Скадарског језера и Европског Амазона који је УНЕСКО прошле године прогласио петодржавним резерватом биосфере, пећина попут Грабоваче, Вјетренице или Постојнске јаме, националних паркова Триглав, Крка или Проклетије, до прекрасних морских паркова као што су Ластово или Телашћица.
WWF у кампањи, која је објављена на страници wwfadria.org, користи нову верзију песме Елвиса Прислија „Love me tender“ коју је отпевао амерички кантаутор К.С. Роудс. Уз два видеа, кампању ће пратити низ објава на друштвеним мрежама са којима ће WWF подизати свест о неопходној заштити наше јединствене природе. Кампања приказује однос који имамо са природом и шта бисмо могли да изгубимо ако је не волимо довољно да је очувамо. Завирите у природу коју не смемо да изгубимо!

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име