Насловна Животни стил Креативност на еко начин – New Pen

Креативност на еко начин – New Pen

1236
0
Време читања: 3 минута

Подсетници, битни датуми, обавезе, цртежи у прелепим бојама… Шта су све записале ваше оловке и обојиле ваше бојице? Иако дрвене бојице пружају прелепу палету боја, 82.000 стабала дрвета се исече сваке године како би се направило 14 милијарди дрвених оловака. – још један проблем на списку многих који уништавају животну средину. Међутим, само једна тона рециклираног папира спаси 24 стабла од сече. Мало је потребно да се спаси много шума, зато једна компанија својим радом жели да инспирише, заштити природу и понуди нешто ново. 

Ми цртамо будућност

Иновативнe и јединственe производe, израђује фирма New Pen д.о.о. основана 2018. године у Смедеревској Паланци. У њиховој понуди можете пронаћи еко оловке и еко бојице.

Мисија New Pen-а јесте да њихови производи буду еколошки, али и квалитетни, док је оно што се посебно негује препознатљивост и оригиналност. Поред тога што су домаћа компанија, они су први и за сада једини у Европи који се баве производњом оловака и бојица од рециклираног новинског папира.

Чист рачун, дуга љубав

Производња бојица и оловака подразумева да се дрвеће не сече чиме се штеде ресурси, али и енергија која је потребна у процесу израде производа. Поред употребе рециклираног новинског папира, у производњи се не користе токсични материјали што омогућава да свака оловка буде израђена ручно. Управо је ручна израда оловака гаранција да ће свака од њих бити уникатна.

Сваки почетак је изазован и захтева посвећеност како би се превазишле све препреке које наиђу. Тако је доста времена било потребно да се пронађу одговарајуће машине, као и еколошки прихватљив лепак који ће заменити онај стандардни. Лепак који користи ова фирма је на бази брашна, те је погодан и за најмлађе. 

Извор: https://biznis.rs

Запослени кажу да се у једној смени може направити од 2.000 до 4.000 оловака и бојица. Фокусирају се углавном на пласирање производа на домаћем тржишту, а највећу потражњу чине купци из Чачка, Лучана, Пожеге и Крагујевца. Међутим, за производе ове фирме се прочуло и у иностранству, те је план за будућност извоз, као и проширење асортимана. Највећи успех за сада јесте потписан уговор са фирмом KALLILA Sales Innovation KG из Немачке. Ову фирму води Карл Карлингер, некадашњи генерални директор Pelikan-а, и он ће заступати New Pen на тржиштима више европских земаља (Немачка, Холандија, Аустрија).

Извор: https://biznis.rs/

Асортиман New Pen-а није обичан школски прибор, већ онај који мења еколошку свест код свих који воле да своје мисли пренесу на папир, а такође даје и значајан допринос за чистије окружење.

Једна оловка, безброј могућности

Само једна оловка може нацртати линију дугу чак 50 километара или написати више од 45 хиљада речи. Каква авантура чека вашу оловку и какву ће причу написати? 

Извори:
https://newpen.rs/
https://novaekonomija.rs/

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име