Насловна Вести Акција „Зелена РеГенерација”

Акција „Зелена РеГенерација”

323
0
Време читања: 2 минута

Преко 400 нових стабала широм 6 земаља региона са преко 100 учесника који су се нашли окупљени око једне идеје – да заједничким снагама утичу на побољшање квалитета животне средине.

Протекле седмице је одржана регионална акција садње дрвећа под називом „Зелена Регенерација”. Током 5 дана трајања акције, учешће су узели факултети, школе и компаније из 6 земаља бивше Југославије.

Централни догађај, одржан 22. марта на Новом Београду, био је прилика за окупљање преко 100 представника школа, факултета, компанија и других институција, који су заједно обогатили овај део града садњом 60 нових садница. Министарство просвете, Министарство омладине и туризма, општина Нови Београд и ЈКП Зеленило пружили су подршку и активно учествовали у овој акцији.

Иницијативу је покренула компанија Friendly HR, у оквиру регионалног сајма образовања и пракси „На који ћеш факс?”, чиме је ово већ друга година заредом како се успешно реализује.

„Квалитет будућности се заснива на нашој способности да бринемо о нашој планети. Кроз акцију „Зелена РеГенерација”, желимо да инспиришемо како младе, тако и остатак заједнице, да преузму активну улогу у очувању природе и стварању чистијег окружења.”, поручују организатори.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име