Насловна Вести Догађаји Букоград у Београду: Еко(П)оглед и ове године повезује науку и уметност

Букоград у Београду: Еко(П)оглед и ове године повезује науку и уметност

1080
0
Време читања: < 1 минут

Како бука утиче на животну средину? Да ли смо све више забринути због последица које оставља за собом? Може ли један ликовни рад бити средство за младе да уоче све већи проблем који доноси? Ако вас занимају одговори на ова питања, Еко(П)оглед је место где ћете их све пронаћи. Еко(П)оглед 02 је наставак ангажовања удружења Екогенеза и удружења Дете – заштитник планете. На овогодишњем Еко(П)огледу имаћете прилику да посетите изложбу ликовних радова под називом Букоград и едукативне радионице за децу на тему буке.

Град београд, чији Секретаријат за заштиту животне средине подржава реализацију пројекта, на овај начин постаје богатији за годишњу манифестацију која обједињује науку (екологију, заштиту животне средине и остале сродне науке) и уметност и пружа могућност да аутори радова својим уметничким изразом допринесу подизању свести о буци и њеним последицама, али и најмлађим члановима заједнице да се укључе у овако важне теме које се тичу њихове будућности“, истичу из удружења Екогенеза.

У оквиру пројекта Еко(П)оглед 02 удружење Екогенеза у партнерству са удружењем Дете – заштитник планете расписује ликовни конкурс „Букоград“. Право учешћа имају сви грађани са пребивалиштем у Београду, избор технике је слободан, а радови могу бити и оригиналном или у дигиталном формату. За детаљне услове и више информација о конкурста посетите сајт удружења Екогенеза.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име