Насловна Активизам и едукација Чеп за хендикеп – прикључи се акцији!

Чеп за хендикеп – прикључи се акцији!

3641
0
Време читања: 2 минута

Када хуманитарну акцију помешамо са заштитом животне средине, добијемо организацију као што је „Чеп за хендикеп“.

Акција „Чеп за хендикеп“ је започета у Зрењанину, а данас јој се можете прикључити из практично свих делова Србије.

Шта значи „Чеп за хендикеп“?

Када пластику однесемо на рециклажу, углавном је могуће добити новчану надокнаду. Међутим, појединац тешко да може да профитира од рециклаже јер један килограм пластичних чепова вреди око 35 динара. С друге стране, ако се удружи огроман број људи са по једним килограмом пластике – можемо да обезбедимо средства довољна да се купи нешто што није лако доступно. Тако је Удружење параплегичара и квадриплегичара Баната из Зрењанина одлучило да позове људе да заједно скупе што више пластичних чепова како би био скупљен новац и на тај начин омогућена помоћ људима са инвалидитетом. До сада је обезбеђено преко 30 ортопедских помагала. Организација инсистира на транспарентности, па тако на њиховом сајту можете погледати све уговоре о куповини као и извештаје о прикупљеним чеповима.

Који чепови долазе у обзир?

Сви пластични чепови који могу да вам падну на памет. Чепови од кућне хемије, млека, сокова, козметике, воде, шампона и купки, јогурта, кечапа, мајонеза, фломастера, киндер јаја и пасте за зубе.

Где однети чепове?

Комплетну листу објеката у које можете однети сакупљене чепове погледајте на: Чеп за хендикеп – Дистрибутивни центри

Ова акција је спој дивних и хуманих идеја. Првенствено учи децу да и када су мали, могу да ураде велике ствари. Осим хуманости, учи нас и о рециклажи и важности очувања животне средине. Надам се да ће временом сакупљање и рециклирање чепова у сврху помагања људима са инвалидитетом постати свакодневна навика у свакој школи и свакој породици.

Почните да скупљате чепове и испричајте пријатељима да постоји та могућност! 🙂

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име