Насловна Отпад Coca-cola пушта у продају прве папирне амбалаже

Coca-cola пушта у продају прве папирне амбалаже

1129
0
Извор: https://www.paperfirst.info/
Време читања: 2 минута

Компанија Coca-cola је рангирана на првом месту, по организацији Ослободи се пластике (Break Free From Plastic), за највећег загађивача пластиком у 2020. години. У чак 51 од 55 земаља које су учестовале у анкетама ове организације, управо су амбалаже Coca-cola пића биле најчешће налажене у рекама, морима, на плажама, у парковима. Организација оптужила је познату компанију да не постижу напредак у борби против загађења пластиком, већ из године у годину изнова носе прво место на листи загађивача пластиком.  

Апропо ових оптужби, Беа Перез, шеф одрживости компаније Coca-cola, залагала се за став да се не требају одбацити једнократне пластичне амбалаже и да је рециклажа решење. “Људи и даље желе пластичне боце.” изјавила је на економском форуму у Давосу 2020. године.

Међутим, само годину дана касније, објављују вест о раду на производњи прве папирне амбалаже, са циљем да потпуно замени пластичне амбалаже. У том пројекту Coca-cola сарађује са данском компанијом Paper Bottle company (Paboco).

Постоје одређени изазови у производњи ове амбалаже: 

За сада је развијен прототип прве генерације папирне амбалаже са пластичним затварачем и облогом од 100% рециклиране пластике. „Наша визија је стварање папирне боце која се може рециклирати као и било која друга врста папира, а овај прототип је први корак на путу да се то постигне“ каже Стијн Франсен, менаџер за иновације у развоју амбалажа Coca-colе.

После вишегодишњег проучавања и рада на оваквим амбалажама, фирма Paboko планира да овог лета у Мађарској пусти у продају млечни напитак са  укусом воћа Адез у папирним амбалажама и том приликом организује испитивање реакција потрошача на нове амбалаже.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име