Насловна Животни стил ECOEGG – чист веш и чиста животна средина

ECOEGG – чист веш и чиста животна средина

2371
0
Време читања: 3 минута

Дуго ме је мучило то што само прање веша иза себе оставља отпад – било да је то џак који остане после искоришћеног прашка или пластична кутија у којој се налазе капсуле, као и флаше које остану након потрошеног омекшивача. Нисам никад била претерано вична да правим сама неке препарате, а нисам ни сигурна колико су ефикасни и квалитетни, тако да чешће прибегавам готовим и провереним производима. На моје одушевљење, успела сам да нађем производ за прање веша који за собом оставља минимално отпада и није штетан по животну средину.

ECOEGG је пластично јаје у које стану куглице детерџента и омекшивача довољне за 70 прања. 

https://lh5.googleusercontent.com/QqY7VeDb81tm4_3glvgtpKMNiJ5lEAaABcg4u6iaNO8eww6_hmo1lDBWfl5gEMPqn3_CI3Xqgw2e1xbH1_39Qfr_8nzSGXbQI3g9hyxng-88fr3oio4K6ljm_JbASVg_5vr6FCVp

Како функционише ECOEGG објаснила нам је Моња Бубоња:

„Када перете веш, једноставно ставите ECOEGG у бубањ, укључите машину и при сваком прању детерџент и омекшивач се троше помало. Тек после 70 прања иде допуна, што овај производ чини лаким за употребу, еколошким и low-waste, чувајући природу и знатно утичући на смањење количине отпада и употребу једнократне пластике”. 

Моња нам је испричала да купци сами називају ECOEGG детерџентом будућности и да им се највише допада иновација коју овај производ носи и за коју је добио престижну награду краљице Енглеске 2016. године. Можда је ово довољан разлог да пожелите да га пробате? Ако и даље нисте сигурни, хајде да га упознамо још боље.

ECOEGG-ова амбалажа је направљена од картона који долази од строго контролисаних и обновљивих извора, док боје на амбалажи нису токсичне већ су биљног порекла и не штете окружењу. Само ECOEGG јаје је направљено од полипропилен пластике (рециклажни симбол 5), вишекратног је карактера, тако да се једно јаје може користити годинама. Такође, кесице у којима долазе детерџент и омекшивач-куглице су рециклабилне и у Србији.

https://lh5.googleusercontent.com/AgozqJy85rZwDnw3EWVSU8xv9W2Qvjh49gmZCE542PCkOBSGl2ayq7xINM3FVEtvwcUOqUJHu5QJb1Y-1M-9HNRvH_1KGOI35Xq00K8nVkI-yp8j50dqdk7xr4QlROaGxL9VU--O

„На наше велико изненађење, број људи који је освешћен по питању екологије и штетности (скривених) токсичних састојака у производима је велики. Нажалост, све више је људи који имају проблеме са разним алергенима, астмама, екцемима, па као такви лако нађу пут до наших 100% хипоалергијских детерџената. Такође, допада им се и што је састав на природној бази и што не садрже никакве штетне хемикалије попут ензима, алергена, петрохемикалија, избељивача, микропластике, SLS/SLES, палминог уља, конзерванаса, парабена, фосфата или било ког другог састојка који може негативно утицати на здравље или природу. Велики је број и младих мама које купују ECOEGG детерџенте. Оне су посебно осетљива група која трага за производима који су проверени, као што је нпр. ECOEGG, дерматолошки и клинички тестиран и одобрен као 100% хипоалергијски производ од стране ALLERGY UK удружења из Велике Британије. Да не заборавимо и веганску заједницу, од које стално добијамо речи хвале јер наши производи нису никада били тестирани на животињама.”

На моје питање како да поручимо ECOEGG, Моња поручује: „Увек можете поручити путем наших друштвених мрежа @organiccentersrbija или купити у Меркатору, Letoshop, Маслини, Just OrganicJungle BabyNature Siberic, Здравологији, Organic Houseитд.”

Поред ECOEGG-a у Organic center можете да купите и таблете за веш машину. 🙂

У међувремену, док сам завршавала писање овог текста, и мени је стигао ECOEGG, па могу да дам и лични утисак. Однос цене и квалитета и чињенице колико је леп осећај кад знате да не штетите животној средини је фасцинантан. Веш је чист, мекан и има благ, диван мирис. Ја сам пронашла свој нови омиљени детерџент и радо ћу га препоручити свима који се питају шта могу да промене у стилу живота како би допринели очувању животне средине.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име