Насловна Активизам и едукација ЕкоПод – од идеје до награде

ЕкоПод – од идеје до награде

1401
0
Време читања: 2 минута

У петак, 25. септембра, у просторијама Резиденције шведске амбасаде у Београду додељиване су награде најиновативнијим компанијама, пројектима и тимовима у оквиру овогодишње Недеље иновација.

Део наше екипе нашао се управо у том друштву – ЕкоПод тандем добио је награду за промоцију одрживости.

Подкаст удружења Екогенеза, које стоји и иза овог портала, као и ЕкоКон конференције, добио је тако своје прво званично признање. Освајање награде за целу редакцију представља велики успех, а посебно за Драгославу и мене као ауторе ЕкоПода, па ћете ми дозволити да у ову вест уплетем и понеки емотивни тренутак.

Идеја о ЕкоПоду настала је средином фебруара, али за њу тада није било времена – било је то оно чудно време у којем смо још увек сви били заузети одавно устаљеним обавезама. Недуго затим, уследиле су недеље потпуног ковид колапса, и време за рад на подкасту указало се само од себе. Прва епизода ЕкоПода (нећете веровати, управо о пандемији) снимљена је телефоном након три неуспела покушаја повезивања са гостом, борбе са везом која пуца и квалитетом звука далеко од доброг.

Пет месеци касније, радимо на последњим епизодама друге сезоне са професионалном опремом за снимање у просторијама редакције, са гостима који не престају да нас одушевљавају трудом који улажу у гостовања, а рад на подкасту постао је за нас нова нормала. Испоставило се да је иницијатива, уз дозу среће, још увек нешто што људи препознају као вредно.

Наравно, ништа од овога не би било могуће без подршке ЕкоБлог редакције као непресушног извора гостију и лепих речи, као ни свих оних који су нам веровали довољно да са нама проведу сате причајући о природи, екологији и заштите животне средине. Захваљујемо се и пријатељима са Podcast.rs који су омогућили да наше епизоде нађу пут до слушалаца са ових простора.

Како не бих ово претворила у говор у којем се, између осталог, захваљујем на постојању мајке, кафе и интернета, ред је да се ова рунда захваљивања приведе крају. Последња велика захвалница упућена је свим читаоцима и слушаоцима који свакодневно доприносе квалитету рада Екогенезе, од донација које су нам омогућиле да звучимо боље до свих оних минута пажње уложених у читање и коментарисање текстова и епизода.

Награда коју смо добили у петак једна је од оних ствари које нам показују да ипак има смисла урадити нешто више од онога што се од вас очекује, чак и у земљи Србији. Ми ћемо, наравно, наставити да улажемо у квалитет садржаја који спремамо за вас и, ко зна, можда се ускоро јавимо са још једном оваквом вешћу.

Можда ми тада неће требати преко 400 речи да се на њој захвалим.

Недељу иновација организује АФА, „крос-секторска, крос-генерацијска, крос-родна заједница која има за циљ економско оснаживање жена и њихову афирмацију кроз имплементацију иновативних технологија и дигиталну едукацију, које су покретач развоја привреде и друштва”.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име