Насловна Активизам и едукација Еко(П)оглед у будућност

Еко(П)оглед у будућност

800
0
Време читања: 2 минута

У петак, 3. септембра 2021. године, званично је отворена изложба „Климатске промене у боји”  у Центру за културу „Влада Дивљан” у Београду. Догађај организује удружење Екогенеза у сарадњи са удружењем Дете – заштитник планете у оквиру пројекта Еко(П)оглед, а приказани радови дело су учесника ликовног конкурса прошлогодишње ЕкоКон конференције посвећене климатским променама. 

Отварању су присуствовали аутори радова, представници цивилног сектора, као и стручна јавност. Присутни су добили прилику и да разговарају са медијима и скрену пажњу на значај борбе против промена климе.

Катарина Баиновић 1. место, ПУ „Полетарац”, Жагубица – Осаница

Владимир Ђурђевић, професор Физичког факултета Универзитета у Београду, изјавио је за РТС да су климатске промене проблем који и треба да брине младе, управо због тога што ће се последице климатских промена највише осетити на њиховој кожи. На њима је, према његовим речима, знатно већи терет јер ће као одрасли морати да се носе са екстремнијим и озбиљнијим последицама у односу на претходне генерације.

Мултимедијална сала Центра, као и фоаје испред сцене „Стаменковић” (Потковица), дом су током наредне недеље за преко 200 радова које можете погледати сваког дана (до 9. септембра) у периоду од 10 до 19 часова. Изложени радови настали су радом великог броја учесника из различитих узрасних група, те тако у просторијама Центра можете пронаћи радове предшколаца, основаца, средњошколаца, али и старијих.

Поред тога, пројекат Еко(П)оглед обухвата и четири едукативне радионице за децу узраста од 5 до 12 година, кроз које деца уче да препознају шта све утиче на климатске промене и како они могу да смање свој утицај на планету. Радионице су интерактивне и омогућавају деци да питају и дискутују, па чак и да сами учествују у изради експеримената.

Борба против климатских промена је борба без престанка и захтева учешће свих нас, зато вас позивамо да нам се придружите и баците поглед на то шта нове генерације имају да кажу о климатским променама!

Пројекат Еко(П)оглед финансиран је од стране Секретаријата за заштиту животне средине Градске управе града Београда.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име