Насловна Вести Догађаји Отворен филмски конкурс за Green fest 2020

Отворен филмски конкурс за Green fest 2020

1626
0
Време читања: 2 минута

Центар за унапређење животне средине је отворио конкурс за такмичарске филмове који ће бити приказани на 11. Међународном фестивалу зелене културе „Green fest“ који ће бити одржан од 12. до 15. октобра 2020. у Дому омладине Београда.

На конкурс, који је међународног карактера, могу се пријавити филмови о животној средини, екологији, природи, као и иновацијама и технологијама које доприносе смањену човековог утицаја на Планету. У разматрање ће бити узети филмови произведени након 1. јануара 2018. године, и чије трајање не прелази 60 минута. Све информације о конкурсу се могу пронаћи на званичној страници фестивала – www.greenfest.rs

Рок за пријаву на конкурс је 7. август, док ће списак филмова који су ушли у селекцију за приказивање бити објављен до 20. августа 2020.

Филмови ће бити награђени у укупно 6 категорија: Најбољи филм из југоисточне Европе, Најбољи филм о природи, Најбољи анимирани филм, Најбољи кратки филм, Најбољи филм до 1 минута, Најбољи омладински филм (до 30 година).

Међународни фестивал зелене културе „Green fest“ је највећа „зелена“ манифестација у региону југоисточне Европе која се одржава сваке године. Током претходних десет година, на конкурсе за такмичарске филмове је стигло готово 6000 филмова са свих континената, одржано преко 140 образовних садржаја, представљено преко 150 излагача и уметника, са укупном посетом од око 65 000 грађана.

Једанаести Међународни фестивал зелене културе „Грин Фест“ спроводи Центар за унапређење животне средине уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине града Београда, као и многобројних партнера и пријатеља.

ОДГОВОРИ

Молимо упишите коментар!
Молимо овде упишите име